‘Allegro’, la música ens alegra la vida!

Cor de Teatre estrena al Goya un divertiment musical de Paco Mir

Maria Nunes. Barcelona / @mnunesal

La companyia Cor de Teatre estrena al Teatre Goya de Barcelona Allegro, un divertiment musical amb el segell inconfusible de la dramatúrgia i direcció escènica de Paco Mir. Tal com ens diuen en la presentació, Allegro ens mostra la relació de qualsevol persona amb l’univers musical que l’envolta; un viatge vertiginós de la mà de catorze cantants a capel·la que exploren i esborren les fronteres entre la gran música clàssica i l’humor visual més sofisticat, on totes les escenes estan a l’abast de tots els públics.

Àgil, fresc, divertidíssim i musicalment impecable, Allegro és un espectacle sense text però no sense veu perquè la veu n’és la protagonista en el llenguatge més universal de tots: la música en la seva màxima expressió. Les magnífiques veus dels integrants de la companyia Cor de Teatre interpreten a capel·la una suggestiva i acurada selecció de vint fragments i peces de les millors i més populars composicions de Mussorgsky, Grieg, Boccherini, Rossini, Bach, Vivaldi, Händel, Delibes, Rimski-Kórsakov, Brahms, Mozart, Gounod, Puccini, Debussy i Offenbach, amb arranjaments de Pere-Mateu Xiberta i sota la direcció musical del tenor i director David Costa.

Després de l’èxit d’Operetta el 2010, la companyia Cor de Teatre torna a mostrar amb Allegro la seva creativitat, originalitat i potencial expressiu. Les veus del repartiment formen un conjunt compacte en la interpretació que combina una impecable polifonia sense partitura amb l’acció, el moviment i els recursos teatrals.  L’acurat llenguatge gestual i l’humor intel·ligent amb aquell segell inconfusible d’El Tricicle que hi imprimeix Paco Mir és l’encarregat de guiar-nos per una sèrie de situacions de la vida quotidiana vistes amb un ull crític i bonhomiós que, amb la complicitat del cant i la calidesa de la veu humana, produeixen en l’espectador un somriure constant, i acosten de manera propera i original el teatre i la música clàssica a qualsevol públic de totes les edats i condicions. No us perdeu Allegro perquè és d’aquells espectacles que ens fan gaudir intensament de la música i del teatre, i ens alegren una estona la vida.

 

________

Allegro / Teatre Goya (C/ Joaquim Costa, 68) / Dramatúrgia i direcció escènica: Paco Mir / Direcció musical: David Costa / Companyia Cor de Teatre / 24 euros / 75 minuts / www.teatregoya.cat

Categories
ESCENA
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES