Un tribut a Stephen Sondheim al Teatre Gaudí

‘Something's Coming’ és un recorregut pels moments més emblemàtics dels musicals del compositor
Joan Vázquez posa veu i guitarra a aquest espectacle

 

Maria Nunes. Barcelona / @mnunesal

Joan Vázquez presenta al Teatre Gaudí de Barcelona el seu espectacle Something’s Coming, un tribut a Sondheim, una producció d’uVe Teatre estrenada el passat octubre a la sala Luz de Gas, i que va inaugurar el festival Reus Teatre Musical 2015. Stephen Sondheim és segurament el compositor més conegut del teatre musical nord-americà, i encara que potser algú no conegui el seu nom, segur que les melodies dels seus temes li resulten familiars. La carrera de Sondheim es va iniciar com a lletrista de West Side Story. Precisament “Something’s Coming” és un dels temes del famós musical amb el qual Joan Vázquez dóna títol al seu tribut al gran compositor. I és que encara que el que el jove Stephen Sondheim volia era compondre música, va seguir el consell del seu mentor Oscar Hammerstein d’aprendre i aprofitar la proximitat de talents com el de Leonard Bernstein. La seva carrera com a compositor s’incicia el 1962 amb A Funny Thing Happened on the Way to the Forum (coneguda aquí com a Golfus de Roma), però la seva producció més reconeguda es va desenvolupar a partir del 1970 amb Company, al qual segueixen una llista impressionant de musicals: A Little Night Music, Sweeney Todd, Follies, Sunday in the Park with George, Merrily We Roll Along, Passion, Assassins o Into the Woods.

Joan Vázquez -actor, músic i cantant de llarga trajectòria en el camp del musical i conegut per les seves actuacions en Flor de Nit, Hair, Mamma Mia, Els Nois d’Història, Merrily We Roll Along, Goodbye Barcelona, Bagdad Café, My Fair Lady i Rentens ofereix en Something’s Coming un recorregut pels moment més emblemàtics i brillants dels musicals de Sondheim. En versió de concert i acompanyant-se al piano, Joan Vázquez interpreta temes com  “Losing My Mind”, “Good Thing Going”, “Send in the Clowns” o “Being Alive”. L’espectacle ens aproxima també a la figura de Sondheim com a artista i com a persona ja que, entre tema i tema, l’il·lustra amb citacions i anècdotes de la vida i la carrera professional del compositor que ens donen una visió de la seva concepció de l’art, de l’amor i de la vida.

A més a més, en cada una de les vuit úniques funcions previstes, comptarà amb la companyia d’una convidada sorpresa que l’acompanyarà en alguns duets com el famós i vibrant “Move on” de  Sunday in the Park with George, on el pintor Georges Seurat dialoga amb la seva musa i amant. En l’estrena, l’artista convidada va ser Patrícia Paisal amb la seva esplèndida veu. Si bé el musical és un gènere de grans muntatges i grans espais, les versions de concert en petit format com aquesta que ens ofereix Joan Vázquez són una aproximació diferent al gènere i fan que, en la foscor d’una sala petita, amb el to íntim de les notes del piano i la veu aquests grans temes musicals vibrin i ressonin encara més en el nostre interior.

_________

Something’s Coming, un tribut a Sondheim / Teatre Gaudí Barcelona (C/Sant Antoni Maria Claret, 120) / Música i lletres:  Stephen Sondheim / Veu i piano: Joan Vázquez / 75 minuts / 20 euros / Fins el 25 de febrer / www.teatregaudibarcelona.com

Categories
ESCENA
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES