Quan falla l’amor, que mai falti l’humor

Alex O’Dogherty innaugura un cicle de varietats del Teatre Condal amb el seu espectacle de música i humor 'El amor es Pa Ná'

 

Júlia Costa. Barcelona / @liujatasco

Alex O’Dogherty ha inaugurat el cicle “Variety” al Teatre Condal i hi serà fins el dia 5 de juny amb l’espectacle El amor es Pa Ná. Al Condal s’hi podran veure vuit espectacles de música, circ i humor, que recolliran l’essència d’allò que es deia varietats. O’Dogherty és un actor i cantant tot terreny, polifacètic i amb molts recursos, que aquí dedica una hora i quaranta minuts a explicar-nos els seus fracassos amorosos, amb música pel mig i baixades al terreny del públic, en l’intent de fer-lo participar de l’espectacle. Es tracta doncs d’un monòleg amanit amb cançons i amb una escenografia contundent que juga sovint amb la il·luminació.

La primera part funciona molt bé però en l’intent d’allargar l’espectacle es cau en repeticions innecessàries. Vint minuts menys, posar el punt final en el moment en el qual, tot desvetllant la hilaritat del públic, l’actor diu que ja no té res més escrit, hauria estat ideal per a un text al qual li falta una certa repassada. L’actor ironitza amb el fet de què es tracta d’un espectacle en rodatge, ja que així quan arribi a Madrid l’haurà perfeccionat, però potser ens podem prendre la broma provocadora en sentit literal i tot.

La música, com acostuma a passar massa sovint en els teatres i cinemes actualment, té un volum excessiu que trenca l’intimisme de les tragicòmiques confidències del personatge i així mateix es podria potenciar una mica més l’esporàdic diàleg amb el pianista. És una llàstima que O’Dogherty estigui tan pocs dies a Barcelona, aquesta és una d’aquelles propostes que milloren amb el temps, quan es va percebent la reacció del públic i es copsen els moments brillants i els que no ho són tant o no funcionen com caldria.

En tot cas la gent es diverteix i els espectacles amb un sol actor no són senzills tot i que sovint compten amb la complicitat d’un públic que ve a riure i a passar-ho bé i a veure un actor conegut a través de la televisió i el cinema. Un públic que entoma les bromes, sempre amables, sense manies i amb ganes de gresca. Alex O’Dogherty, amb els seus alts i baixos, mostra que és un bon actor inclassificable, capaç de fer tots els papers de l’auca i amb moltes possibilitats teatrals ben aprofitades tot i que manqui al conjunt una certa contenció que beneficiaria el resultat.

___________

El amor es Pa Ná / Teatre Condal (Av. Paral·lel, 91) / Un espectacle d’Alex O’Dogherty / Direcció: Julio Fraga / 100 minuts / Fins el 5 de juny / 24 euros / www.teatrecondal.cat

Categories
ESCENA
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES