Música, mímica i humor a dojo al Teatre Condal

El teatre del Paral·lel segueix donant vida al seu cicle de varietats amb l’espectacle ‘Be God is’ de la companyia Espai Dual

 

Júlia Costa. Barcelona / @liujatasco

En el marc de l’interessant cicle Variety que ofereix el Teatre Condal podem recuperar, fins al 30 de juny, la companyia Espai Dual amb el seu espectacle Be God is, un xou inclassificable que aplega música, mímica i humor a dojo. Tres  personatges, en el millor i tradicional estil de l’absurd hilarant, ens ofereixen tot una rastellera de gags i narracions mínimes, acompanyats de música en directe, acrobàcies circenses i una grapa teatral immensa que esperona la complicitat amb el públic.

L’espectacle, com d’altres que s’han anat succeint al llarg d’aquest cicle, es podria incloure en el gènere del teatre de cabaret, i, de fet, Be God is ja es va poder veure a llocs com el Llantiol fa un temps i en algun altre espai, sempre amb un gran èxit de públic. Però l’escenari del Condal, que s’està convertint en un punt teatral de referència obligada, on s’hi pot fer de tot quan calgui, té al seu favor un espai més ampli, la possibilitat d’aplegar un públic més nombrós i una tradició que ens evoca els temps de l’edifici antic, que ja va néixer com a seu del mim i amb el nom d’una troupe de mímica mítica, els Onofri.

Un parany en el qual cauen algunes d’aquestes propostes es allargar-se en excés però aquí fins i tot la durada, menys d’una hora, és excel·lent. Be God is va ser un espectacle premiat a la Mostra de Teatre de Barcelona que va atorgar  a més un premi a Oriol Pla, un actor sorprenent, capaç de fer de tot i de fer-ho tot bé. L’hem vist a la televisió, al teatre i al cinema, on ens va emocionar amb el seu paper, breu i intens, a Truman, era el fill de Darín. Un pes pesat de la crítica teatral, Marcos Ordóñez, li va dedicar una merescuda lloança a Babelia fa alguns mesos, després d’haver-se deixat sorprendre amb Be God is, en la qual repassava la seva trajectòria i apostava per ell com un dels actors joves amb més perspectives de  futur, gràcies a la seva versatilitat i magnetisme. Oriol Pla no ha parat de treballar i s’ha format en molts escenaris, entre els quals el teatre de carrer, des de petit.

Blai Juanet i Marc Sastre, uns altres grans actors i músics, l’acompanyen de forma magistral en aquest xou que, malgrat el seu llarg recorregut i l’èxit aconseguit fins ara, molta gent encara potser no ha pogut veure. Tots tres es coordinen a fons i evidencien la bona salut del nostre teatre, no tan sols del convencional i de text, sinó també d’aquestes iniciatives que recullen el bo i millor de la nostra tradició escènica alternativa. L’estada al Condal és breu, cal aprofitar-la, tot i que és possible que Be God is tingui algun tipus de continuïtat més endavant.

 

_________

Bo God is / Teatre Condal (Av. Paral·lel, 91) / Creació i direcció d’Espai Dual / Fins el 30 de juny / 50 minuts / 24 euros / www.teatrecondal.cat

Categories
ESCENA
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES