Categories: SÈRIES

‘¿Quién es Erin Carter?’, una sèrie de misteri rodada a Catalunya

La sèrie de Netflix està protagonitzada per una professora que veu com la seva vida canvia quan viu un atracament en un supermercat


Manel Haro / @manelhc


¿Quién es Erin Carter? és una altra de les sèries de suspens que ha arribat a Netflix i té l’al·licient d’haver estat rodada, en bona part, a Catalunya. És una coproducció d’Estats Units i Regne Unit i està protagonitzada per una professora d’un institut internacional, d’aquells exclusius, dels voltants de Barcelona. Ella sembla tenir una vida normal, tranquil·la, fins que un dia va a un supermercat i apareixen uns atracadors. Encara que intenta amagar-se, s’acaba enfrontant a un dels assaltants i això ho canviarà tot. A partir d’aquell moment, Erin Carter (Evin Ahmad), la professora, haurà de viure permanentment alerta.

La sèrie consta de set capítols i a mesura que avancem, anem coneixent qui és realment aquesta professora, marcada per un passat que ningú del seu entorn s’espera. Per acabar-ho d’adobar, una història paral·lela amb narcotraficants es creua al seu camí. Aviat, la seva es converteix en una història de persecució i supervivència. La sèrie reclama la nostra bondat, perquè algunes escenes es fan difícils de creure, però també cal dir que aquest món d’elit i riquesa en què es mou la protagonista -viu en una caríssima urbanització i porta la seva filla al mateix institut on treballa- atrapa bastant l’espectador, segurament perquè ens agrada imaginar que potser qui té més diners al nostre poble o ciutat alguna cosa fosca ha d’amagar.

Aquest institut, impressionant, existeix de debò, és l’escola Hamelin-Laie International de Montgat; la platja on la protagonista va amb la seva filla, al principi de la sèrie, és la de Terramar de Sitges; de fet, alguna de les escenes de persecució també van ser rodades al municipi del Garraf. Veiem carrers de Badalona, Santa Coloma de Gramenet, un hotel de Medinyà i una urbanització de Sant Vicenç de Montalt, entre altres espais. Conèixer alguns d’aquests paisatges fa que miris la sèrie amb uns altres ulls i t’entretinguis a pensar per què van decidir cada localització: per exemple, quan la protagonista es capbussa al mar de Sitges i treu el cap al de Badalona.

En general, la sèrie és entretinguda i es gaudeix sobretot si no ens fem gaires preguntes o no qüestionem del tot la solvència de la història que ens expliquen. Desconec si hi haurà una segona temporada, però la porta queda prou oberta perquè n’hi hagi. Tot dependrà, com sempre, de l’èxit de la sèrie, que va arrencar prou dignament a Netflix, però sembla que l’audiència l’està desinflant una mica, és clar que de sèries criminals ara n’hi ha unes quantes de noves a la plataforma i el temps dels espectadors és limitat.

Articles recents

  • LLIBRES

Una ficció brillant i polièdrica sobre el poder

'Fortuna' és una novel·la d'Hernán Díaz que esdevé un trencaclosques literari sobre les classes socials,…

20 hores enrere
  • CINE
  • Comèdia
  • Drama

‘Fallen Leaves’, l’amor com a sortida

La pel·lícula d'Ari Kaurismäki retrata dos treballadors víctimes de la precarietat laboral que busquen la…

2 dies enrere
  • LLIBRES
  • Relats

Mirades a la Rússia postsoviètica

El llibre 'Kilómetro 101' aplega diversos textos de Maksim Óssipov que retraten la Rússia de…

3 dies enrere
  • CINE
  • Drama

‘L’home del braç d’or’, un passat fosc i un talent per somiar

A la pel·lícula d'Otto Preminger un addicte a les drogues surt de la presó amb…

4 dies enrere
  • LLIBRES

Una història de creixement i maduració

Amb 'Les noies de pagès', Edna O'Brien ens trasllada a la Irlanda profunda dels anys…

5 dies enrere
  • Fantàstica / Ciència-ficció
  • LLIBRES

Entre perdre la vida i perdre la humanitat

Rebecca Yarros no decep amb 'Ales de ferro', la segona entrega de la saga 'Empiri'…

6 dies enrere