Categories: Chick lit LLIBRES Romàntica

El retorn de Bridget Jones, que segueix oberta a l’amor

 

Patricia Tena. Barcelona

Feia 14 anys que no sabíem res de Bridget Jones. Molts trobàvem a faltar les seves ficades de pota, les seves calces mida XL i el seu diari, aquell en el qual anotava les cigarretes fumades, les copes begudes, les calories ingerides i les vegades que li trencaven el cor. Per sort, l’escriptora Helen Fielding ha decidit recuperar la seva cèlebre antiheroïna a Bridget Jones: Boja per ell (Edicions 62/Planeta). Ara, aquesta incorregible londinenca té 51 anys, és mare de dos nens i el més sorprenent: vídua. Sí, com ho llegeixen; l’encantador advocat Mark Darcy ha mort. I no creguin que els estic desvetllant el final, sinó tot el contrari, els explico el principi. El fet, encara que resulta xocant en un primer moment, té bastant lògica: no interessava conèixer la vida feliç i plàcida (potser avorrida?) de Bridget, sinó comprovar com segueix afrontant les adversitats amb el valor i l’humor com a armes.

Seguint l’estela dels dos primers llibres –El diari de Bridget Jones (1996) i El diari de Bridget Jones: Sobreviuré (1999)-, la protagonista utilitza el mateix mètode per explicar-nos les seves aventures, però afegeix nous temes per comptabilitzar i obsessionar-se, com el nombre de polls que ha capturat dels caps dels seus fills, els seguidors que ha perdut en el seu compte de Twitter o els Whatsapp que no li envia el seu jove xicot Roxter. Precisament, un dels al·licients del llibre és observar com aquesta dona maldestra i negada es mou per Internet i les noves tecnologies, ja siguin les pàgines de cites, Facebook o Instagram.

En la tercera part de la saga, el seu grup d’amics l’anima a fer-se un perfil en totes aquestes webs amb l’objectiu de superar el dol, conèixer gent nova i, especialment, lligar. I, com no podia ser de cap altra manera, això li farà plantejar-se noves qüestions. ¿És moralment acceptable anar a dormir a la primera cita amb un noi amb el que portem temps intercanviant missatges? Ella ho té clar: “No és massa aviat; fa setmanes que ens enviem SMS. És com quan en l’època de Jane Austen passaven mesos i mesos escrivint-se cartes i després immediatament es casaven “. Aquí queda això.

Els dos primers llibres van ser adaptats a la gran pantalla amb Reneé Zellweger, Hugh Grant i Colin Firth com a protagonistes. Ara falta saber si aquest desenllaç també comptarà amb la seva pròpia adaptació cinematogràfica i si els mateixos actors voldran repetir. De moment, ens conformarem amb llegir un altre lliurament dels seus caòtics diaris i divertir-nos una estona. Bridget Jones ha madurat, però també conserva aquella essència que la va convertir en un personatge inoblidable de la literatura chick lit.

 

_________

Si t’interessa aquest llibre, et poden interessar aquests altres:

Articles recents

  • CLÀSSICA
  • Concerts

Un Messies de mínims al Liceu

La producció que Robert Wilson ha fet de l'obra de Händel no funciona, tampoc ho…

18 hores enrere
  • CINE
  • Drama
  • Romàntic

‘Vides passades’, una història de separacions i retrobaments

A la pel·lícula de Celine Song dos amics d'infància s'enfronten, quan es retroben, a l'amor…

2 dies enrere
  • Biografies i memòries
  • LLIBRES

Balañá, espectacle i història contemporània

'Balañá, el mayor espectáculo del mundo' és l'excel·lent biografia que Josep Guixà ha fet sobre…

3 dies enrere
  • Biografies i memòries
  • LLIBRES

Un avortament clandestí

A 'L’esdeveniment' Annie Ernaux narra com va avortar d'amagat amb 23 anys, ja que fer-ho…

4 dies enrere
  • ENTREVISTES
  • Escriptors

Àngels Gregori: «Estellés parla del que toquem, del que sentim, del que vivim»

La poeta valenciana és la comissària de l'Any Estellés que, des de la Institució de…

5 dies enrere
  • ART
  • Exposicions

L’art que estigmatitzava jueus i conversos

L'exposició 'El mirall perdut. Jueus i conversos a l’Edat Mitjana' aplega al Museu Nacional una…

5 dies enrere