El retorn de Bridget Jones, que segueix oberta a l’amor

'Bridget Jones: Boja per ell', Helen Fielding presenta una nova aventura del seu personatge estrella, ara és una vídua de 51 anys amb dos fills
Bridget Jones boja per ell Helen Fielding

 

Patricia Tena. Barcelona

Feia 14 anys que no sabíem res de Bridget Jones. Molts trobàvem a faltar les seves ficades de pota, les seves calces mida XL i el seu diari, aquell en el qual anotava les cigarretes fumades, les copes begudes, les calories ingerides i les vegades que li trencaven el cor. Per sort, l’escriptora Helen Fielding ha decidit recuperar la seva cèlebre antiheroïna a Bridget Jones: Boja per ell (Edicions 62/Planeta). Ara, aquesta incorregible londinenca té 51 anys, és mare de dos nens i el més sorprenent: vídua. Sí, com ho llegeixen; l’encantador advocat Mark Darcy ha mort. I no creguin que els estic desvetllant el final, sinó tot el contrari, els explico el principi. El fet, encara que resulta xocant en un primer moment, té bastant lògica: no interessava conèixer la vida feliç i plàcida (potser avorrida?) de Bridget, sinó comprovar com segueix afrontant les adversitats amb el valor i l’humor com a armes.

Seguint l’estela dels dos primers llibres –El diari de Bridget Jones (1996) i El diari de Bridget Jones: Sobreviuré (1999)-, la protagonista utilitza el mateix mètode per explicar-nos les seves aventures, però afegeix nous temes per comptabilitzar i obsessionar-se, com el nombre de polls que ha capturat dels caps dels seus fills, els seguidors que ha perdut en el seu compte de Twitter o els Whatsapp que no li envia el seu jove xicot Roxter. Precisament, un dels al·licients del llibre és observar com aquesta dona maldestra i negada es mou per Internet i les noves tecnologies, ja siguin les pàgines de cites, Facebook o Instagram.

En la tercera part de la saga, el seu grup d’amics l’anima a fer-se un perfil en totes aquestes webs amb l’objectiu de superar el dol, conèixer gent nova i, especialment, lligar. I, com no podia ser de cap altra manera, això li farà plantejar-se noves qüestions. ¿És moralment acceptable anar a dormir a la primera cita amb un noi amb el que portem temps intercanviant missatges? Ella ho té clar: “No és massa aviat; fa setmanes que ens enviem SMS. És com quan en l’època de Jane Austen passaven mesos i mesos escrivint-se cartes i després immediatament es casaven “. Aquí queda això.

Els dos primers llibres van ser adaptats a la gran pantalla amb Reneé Zellweger, Hugh Grant i Colin Firth com a protagonistes. Ara falta saber si aquest desenllaç també comptarà amb la seva pròpia adaptació cinematogràfica i si els mateixos actors voldran repetir. De moment, ens conformarem amb llegir un altre lliurament dels seus caòtics diaris i divertir-nos una estona. Bridget Jones ha madurat, però també conserva aquella essència que la va convertir en un personatge inoblidable de la literatura chick lit.

 

_________

Si t’interessa aquest llibre, et poden interessar aquests altres:

Categories
Chick litLLIBRESRomàntica
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES