Patricia Tena. Barcelona
Feia 14 anys que no sabíem res de Bridget Jones. Molts trobàvem a faltar les seves ficades de pota, les seves calces mida XL i el seu diari, aquell en el qual anotava les cigarretes fumades, les copes begudes, les calories ingerides i les vegades que li trencaven el cor. Per sort, l’escriptora Helen Fielding ha decidit recuperar la seva cèlebre antiheroïna a Bridget Jones: Boja per ell (Edicions 62/Planeta). Ara, aquesta incorregible londinenca té 51 anys, és mare de dos nens i el més sorprenent: vídua. Sí, com ho llegeixen; l’encantador advocat Mark Darcy ha mort. I no creguin que els estic desvetllant el final, sinó tot el contrari, els explico el principi. El fet, encara que resulta xocant en un primer moment, té bastant lògica: no interessava conèixer la vida feliç i plàcida (potser avorrida?) de Bridget, sinó comprovar com segueix afrontant les adversitats amb el valor i l’humor com a armes.
Seguint l’estela dels dos primers llibres –El diari de Bridget Jones (1996) i El diari de Bridget Jones: Sobreviuré (1999)-, la protagonista utilitza el mateix mètode per explicar-nos les seves aventures, però afegeix nous temes per comptabilitzar i obsessionar-se, com el nombre de polls que ha capturat dels caps dels seus fills, els seguidors que ha perdut en el seu compte de Twitter o els Whatsapp que no li envia el seu jove xicot Roxter. Precisament, un dels al·licients del llibre és observar com aquesta dona maldestra i negada es mou per Internet i les noves tecnologies, ja siguin les pàgines de cites, Facebook o Instagram.
En la tercera part de la saga, el seu grup d’amics l’anima a fer-se un perfil en totes aquestes webs amb l’objectiu de superar el dol, conèixer gent nova i, especialment, lligar. I, com no podia ser de cap altra manera, això li farà plantejar-se noves qüestions. ¿És moralment acceptable anar a dormir a la primera cita amb un noi amb el que portem temps intercanviant missatges? Ella ho té clar: “No és massa aviat; fa setmanes que ens enviem SMS. És com quan en l’època de Jane Austen passaven mesos i mesos escrivint-se cartes i després immediatament es casaven “. Aquí queda això.
Els dos primers llibres van ser adaptats a la gran pantalla amb Reneé Zellweger, Hugh Grant i Colin Firth com a protagonistes. Ara falta saber si aquest desenllaç també comptarà amb la seva pròpia adaptació cinematogràfica i si els mateixos actors voldran repetir. De moment, ens conformarem amb llegir un altre lliurament dels seus caòtics diaris i divertir-nos una estona. Bridget Jones ha madurat, però també conserva aquella essència que la va convertir en un personatge inoblidable de la literatura chick lit.
_________
Si t’interessa aquest llibre, et poden interessar aquests altres: