Mai no és tard per a una segona oportunitat

A 'Nosotros dos como en una novela', de Paola Calvetti, una dona decideix obrir una llibreria i es troba allà amb un antic amor
'Nosotros dos como en una novela', de Paola Calvetti

Patricia Tena. Barcelona


Emma és una dona de cinquanta anys que, després de divorciar-se, ja no espera una nova oportunitat amorosa. Ara la seva gran passió són el seu fill Mattia i la literatura, motiu pel qual decideix obrir una llibreria en ple centre de Milà amb una particularitat: a Somnis & Encanteris només es venen novel·les d’amor. Emma utilitza aquests llibres com a medicina i se’ls recepta als seus clients segons els símptomes que li expliquen: un llibre per a superar un desamor, una bonica història que em retorni la il·lusió, una novel·la que em faci plorar i trencar amb tot per poder tornar a començar de nou…

El seu petit negoci es converteix aviat en un punt de trobada d’entranyables personatges, però un dia apareix també una figura coneguda que tafaneja les prestatgeries: Federico, el primer gran amor d’Emma quan era adolescent. Ara és un home madur i atractiu que viu a Nova York amb la seva dona i la seva filla i té una reeixida carrera que li permet viatjar freqüentment. Però diuen que on hi va haver foc, sempre queden cendres i estar en un país tan romàntic com Itàlia acompanyat per un examor no és la millor fórmula per no caure en la temptació…

Nosotros dos como en una novela (Suma de Letras) és una d’aquelles històries que parla de l’amor madur, d’aquell sentiment que irromp en un moment que creus que ja ho has viscut tot o, pitjor encara, quan penses que no tens dret a tornar a sentir. El retrobament de Federico i Emma és entendridor, tots dos recorden amb afecte aquella relació que van tenir sent uns joves somiadors i, tot i el temps transcorregut, segueixen mantenint aquesta complicitat especial que passa únicament amb les persones que van significar molt en la teva vida.

El fet que ella visqui a Itàlia i ell als Estats Units provoca que gran part de la seva relació sigui a distància i és llavors quan el lector és testimoni dels fets mitjançant les missives que s’envien. Al meu parer, la novel·la flaqueja en algun moment en la part epistolar, ja que algunes cartes m’han semblat massa llargues i bastant altisonants. Un valor afegit és que la protagonista ens va oferint algunes anotacions i curiositats sobre literatura i ens recomana algunes novel·les d’amor que no cal perdre: Cims borrascosos, La dona del tinent francès, El viejo que leía novelas de amor, Jane Eyre, Donetes… Tot i que en algun moment pot resultar excessivament edulcorada, Nosotros dos como en una novela és una bona opció per als que vulguin llegir una història sobre segones oportunitats i amors madurs que conserven la intensitat d’un primer petó robat.

Categories
LLIBRESRomàntica
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES