Harry Potter, un nou torneig i el retorn de Voldemort

J. K. Rowling segueix fent créixer l’univers Hogwarts amb el llibre ‘Harry Potter i el calze de foc’, quarta entrega de la saga

Manel Haro. Barcelona / @manelhc


Ja ha passat l’estiu i Harry Potter ha de tornar a Hogwarts, on aquest curs li esperen novetats inesperades, la més important de les quals és que no se celebrarà el campionat de quidditch, l’activitat preferida de Harry Potter, que serà substituït pel Torneig dels Tres Mags, un esdeveniment amb història, però que feia anys que no s’organitzava pel seu alt grau de perillositat. La sort, a més, és que Hogwarts serà la seu d’aquest torneig, els participants del qual seran els tres guanyadors de les escoles de màgia de Hogwarts, Beauxbatons i Durmstrang. Això permetrà que alumnes provinents de diferents parts d’Europa es puguin conèixer. Els guanyadors seran escollits per un calze, on els aspirants han de dipositar la seva candidatura. L’única condició que posa Dumbledore és que qualsevol que vulgui representar la seva escola ha de tenir, com a mínim, disset anys, cosa que deixa sense opcions Harry Potter.

Per altra banda, Harry Potter està molt preocupat perquè ha somiat amb Lord Voldemort i no només això, sinó que a més la cicatriu li fa mal, cosa que sempre indica que l’amenaça és a prop. El nou curs, per tant, comença amb emocions fortes: el desenvolupament d’un esdeveniment esportiu històric i preparar-se per si Voldemort torna a la càrrega. La resta són els elements ja coneguts de l’univers Hogwarts: algun canvi de professor, les trobades sempre molestes amb Draco Malfoy, els fantasmes que circulen pels passadissos, les activitats més o menys atractives de les classes de màgia, els encanteris que surten malament i les vivències amb els amics de sempre:  Ron, Hermione i Hagrid, entre d’altres.

Els lectors més fidels de J.K. Rowling diuen que Harry Potter i el calze de foc (Empúries/Salamandra) és un dels millors llibres de la saga i, de fet, suposa un canvi significatiu respecte als tres títols anteriors. Aquí veiem com els personatges són adolescents i comencen a sentir certes pulsions pròpies de la seva edat, a banda de que les situacions en les quals es troben són cada cop més complicades. Aquesta és una de les virtuts dels llibres de J.K. Rowling, cada entrega no és una simple repetició d’aventures, sinó que l’autora mostra una evolució important en la psicologia dels personatges i les experiències que viuen. A més, els valors que mostren Harry Potter i altres dels seus companys tenen força més volada aquesta vegada. No és d’estranyar que aquest quart llibre sigui força més gruixut que els anteriors i que aquest volum de pàgines es mantingui més o menys constant fins al final de la saga. Els apassionats de la saga no sortiran decebuts amb Harry Potter i el calze de foc, probablement acabin més satisfets que mai. Aquesta quarta entrega és una renovació d’energia per seguir llegint els llibres de J.K. Rowling.

Categories
Fantàstica / Ciència-ficcióInfantil i juvenilLLIBRES
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES