Robert Langdon comença a caminar per Barcelona

‘Origen’, la nova novel·la de Dan Brown, arriba a llibreries amb expectació perquè recorre ciutats com Barcelona i Madrid
origen robert langdon tom hanks dan brown el codigo da vinci

Manel Haro / @manelhc


Qualsevol lector ha somiat alguna vegada amb quedar-se tancat en una llibreria. Arriba el final de la jornada, els llibreters tenen presa per baixar la persiana i no se n’adonen que algú ha quedat en algú racó. Quan aquest se n’adona ja és massa tard. En aquest somni recorrent no hi ha telèfons mòbils per trucar ningú, així que toca passar tota la nit entre llibres. Això no és exactament el que ha passat aquest vespre a la Casa del Llibre de Passeig de Gràcia de Barcelona, però gairebé. Vint afortunats s’han quedat dintre de la llibreria fins les onze de la nit per tal d’ajudar Robert Langdon en una perillosa missió relacionada amb un segrest.

Langdon ja és un vell conegut per a molts lectors i espectadors de cinema. És el professor d’iconologia i simbologia religiosa de la Universitat de Harvard que es va inventar Dan Brown per a El codi Da Vinci i tots els llibres de la saga que van venir després. Aquests vint nois i noies convertits per una nit en col·laboradors secrets han estat els premiats en un concurs que l’editorial Planeta ha fet a les xarxes socials. Participen en una room escape, per tal de lligar caps, descobrir pistes per tota la llibreria i arribar a un premi final, que és un exemplar d’Origen (Columna/Planeta) per a cadascú.

Aquesta nova aventura de Robert Langdon surt a la venda amb una tirada inicial de 600.000 exemplars en català i castellà, coincidint amb un gran llançament internacional en més de cinquanta països. La novel·la es desenvolupa en bona part a Barcelona -properament l’autor visitarà la ciutat en una gira mundial-, però també a Bilbao, Madrid i Sevilla. El lector recorrerà escenaris com el monestir de Montserrat, la Pedrera, la Sagrada Família, el Guggenheim de Bilbao, el Palau Reial de Madrid o la catedral de Sevilla. La trama comença quan Langdon acudeix al Guggenheim per assistir a un anunci transcendental que canviarà per sempre la faç de la ciència. L’amfitrió de la vetllada és Edmond Kirsch, jove multimilionari que s’ha convertit en una figura de renom pels seus visionaris invents tecnològics i les seves prediccions. En Kirsch és un dels antics alumnes de Langdon i donarà resposta a dues preguntes capitals que han obsessionat la humanitat: d’on venim i on anem.

Origen és la cinquena entrega d’aquesta saga de Dan Brown, autor que ha venut més de 200 milions de d’exemplars de tota la seva obra al món. El seu èxit s’ha vist consolidat quan les seves novel·les van fer el salt a la gran pantalla, amb Tom Hanks com a protagonista. El grup Planeta referma la seva aposta per l’autor americà, i aprofita l’ocasió per publicar una nova edició, amb nou disseny, de totes les novel·les de la saga.

Categories
LLIBRESNovel·la negra / Thriller
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES

 • Eloy Moreno Diferente

  El més normal és ser diferent

  L'escriptor Eloy Moreno narra a ‘Diferente’ una història de superació, esperança i dol alhora que reivindica la diversitat entre les persones.
 • El sacrifici d'Ifigènia

  Ifigenia a Àulida

  La tragèdia d'Eurípides se centra en el sacrifici d’Ifigenia, quan el seu pare, Agamèmnon, lidera les tropes que han d’arribar a Troia, a la recerca d’Helena.
 • el matarife sandor marai

  L’origen de la violència

  A 'El matarife', l'escriptor hongarès Sándor Márai mostra com un nen innocent esdevé un criminal d'adult després de combatre en la Primera Guerra Mundial.
 • Un cor de neu Anna Manso

  Refer el que s’ha trencat

  A 'Un cor de neu', l'escriptora Anna Manso retrata la relació entre una mare i un fill que s'han distanciat per uns fets dolorosos del passat.