Laberints impossibles i éssers enigmàtics

Nocturna publica 'Dentro del laberinto', d'A.C.H. Smith, versió novel·lada de la pel·lícula dirigida per Jim Henson
Dentro del laberinto', d'A.C.H. Smith,

Patricia Tena. Barcelona


Em veig en l’obligació de confessar la impossibilitat d’imparcialitat a l’hora d’escriure aquesta ressenya. El motiu és senzill: Labyrinth és una de les pel·lícules que van marcar la meva infància. Probablement a molts lectors els passarà el mateix i segur que sabran perdonar-me. Dentro del laberinto, que va ser com es va titular el film a Espanya, era una faula sobre laberints impossibles i éssers enigmàtics que estava protagonitzada per una joveníssima Jennifer Connelly i el cantant David Bowie. Nocturna Ediciones ha publicat l’adaptació literària d’aquest clàssic del cinema fantàstic.

Sarah és una jove solitària a qui li encanta passejar sota la pluja recitant passatges del seu llibre favorit, Dentro del laberinto, una novel·la d’aventures en què uns éssers anomenats Goblins es dediquen a raptar nens per a portar-los al castell del seu rei, Jareth. Una nit, la jove s’enfada amb la seva madrastra després que aquesta li demani que es quedi a casa cuidant del seu germà de dos anys, Toby. Farta d’haver de fer de cangur d’un nen ploraner, decideix pronunciar les paraules màgiques: «Tant de bo vinguessin els Goblins i se t’emportessin ara mateix.» Tot d’una, el bressol del nen queda buit i Sarah s’espanta al comprovar que el seu germanet ha desaparegut. Horroritzada, decideix trucar Jareth, el rei dels Goblins, per mostrar el seu penediment i suplicar-li que l’hi torni. Però el sobirà no es mostra piadós i li proposa un repte: si ella travessa el seu laberint en menys de tretze hores li tornarà al petit, si no… el nen es convertirà en un d’ells.

Sincerament, la novel·la de A.C.H. Smith no aporta res de nou, ja que la trama és la mateixa que la pel·lícula i, de fet, fins i tot els diàlegs són pràcticament idèntics. No obstant, això no resta interès al llibre, ja que ambdues versions compten amb una bona història molt entretinguda en la qual les aventures, el misteri i l’encant són els ingredients principals. Els personatges són absolutament inoblidables, com el bo de Ludo o el rondinaire Hoggle i la relació d’amor-odi entre Jareth i Sarah és senzillament preciosa. Així que el meu consell és el següent: llegiu el llibre, vegeu la pel·lícula i escolteu la banda sonora, que està interpretada òbviament per David Bowie i que conté cançons tan màgiques com As the world falls down.

Categories
Fantàstica / Ciència-ficcióInfantil i juvenilLLIBRES
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES