Torna Babar trepitjant més fort que mai

El clàssic elefant, que es va començar a publicar als anys 30, arriba ara a les llibreries per partida doble
Pagès Editors i Blackie Books publiquen les històries de Babar

Alba Puig. Barcelona / @littlecuentus


Jean de Brunhoff (França 1899-1937) és considerat el pare del llibre il·lustrat modern gràcies a la publicació de les seves aventures de l’elefant Babar, un dels personatges més famosos i estimats dins la literatura infantil. L’autor va ser el primer que va plantejar un concepte de llibre on les imatges fossin les protagonistes i ocupessin tota la pàgina, amb poc text.

Segons expliquen fou la dona de Brunhoff, Cecile, la que explicava les històries als fills i Jean el que les transportà al paper i al dibuix. La història de Babar es va publicar al 1931 en una edició que respectava el format gran original de l’obra, 37 x 27 centímetres, que és com l’havia concebut Brunhoff i l’havia enquadernat en espiral per explicar als seus fills. Les històries de Jean les va continuar després de la seva mort el seu fill gran, Laurent, que va mantenir l’estil gràfic i de continguts marcats pel seu pare.

Pagès Editors, dins del seu segell infantil i juvenil Nandibú, publica aquesta tardor Babar i el Papà Noel, la divertida història sobre com en Babar emprèn un viatge per anar a buscar al Pare Noel i aconseguir així que faci una visita per Nadal i porti regals al país dels elefants. El llibre, publicat per primera vegada l’any 1951 sota el títol Babar et le Père Noël per l’editorial francesa Librairie Hachette, manté les il·lustracions originals i ha estat traduït per Ramon Balasch. Té un format en tapa dura i unes dimensions força grans (23x36cm), fet que permet que la lletra lligada tingui unes dimensions ideals per als que comencen a llegir.

La segona de les propostes sobre en Babar que trobarem a les llibreries arriba de la mà de Blackie Books. Seguint amb la seva línia de compilacions clàssiques (ja tenen publicades les de Gianni Rodari i Pippi Calzaslargas), han agrupat totes les històries del famós elefant en un sol volum: Babar. Totes les històries. Dins es troben els sis llibres que va escriure i il·lustrar Jean de Brunhoff: Història de Babar l’elefantet, El viatge de Babar, El rei Babar, Les vacances de Zèfir, Babar i família i Babar i el Pare Noel. Els textos són inèdits en català, recuperats de les edicions originals. La proposta de l’editorial arriba a les llibreries en català i castellà en dos colors de coberta per a cada una de les publicacions (groc/blau pel català i vermell/verd pel castellà).

Categories
Infantil i juvenilLLIBRES
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES