Nova edició de les tres primeres preqüeles de ‘Joc de Trons’

Gigamesh reedita ‘El caballero de los siete reinos’, de George R. R. Martin, que narra fets desconeguts a ‘Cançó de gel i de foc’

 

Nicola di Padova. Barcelona

Noranta anys abans dels esdeveniments narrats en la sèrie Cançó de gel i de foc, tenen lloc les aventures del cavaller errant Dunk i el seu jove escuder Egg, en peregrinació per Ponent. Aquest és l’eix d’El caballero de los siete reinos, volum que recull les tres primeres novel·les de la sèrie Cuentos de Dunk y Egg, escrites per George R. R. Martin com a preqüeles de la saga principal i publicades entre el 1998 i el 2010. Després d’una edició estàndard publicada el 2015 per l’editorial Gigamesh, ara arriba a llibreries una edició amb tapa dura i sobrecoberta que l’editorial inclou en la seva col·lecció Gigamesh Éxitos. Les il·lustracions realitzades pel dibuixant americà de còmics Gary Gianni, fan encara més valuós el volum que farà feliços els col·leccionistes i amants de les obres de George R. R. Martin.

A El caballero errante, la primera d’aquestes tres novel·les breus, trobem el protagonista, Ser Duncan el Alto (Dunk), jove cavaller errant d’orígens humils i constitució imponent, que després de la mort del seu amo, Ser Arlan del Árbol de la Moneda, viatja pels set regnes a la recerca d’un noble a qui servir. Al llarg de les seves peregrinacions, Dunk coneix el jove Egg, un nen de cap pelat, que decideix prendre com a escuder. Però en l’autèntica identitat d’Egg s’amaga un secret: el nen és, de fet, un descendent de la família reial dels Targaryen. Dunk decidirà participar en un torneig per guanyar diners, però el que al principi era una trobada esportiva, es convertirà aviat en una lluita per la seva pròpia vida. A La espada leal, Dunk i Egg es posen al servei de Ser Eustace Osgray per tal d’ajudar-lo a evitar una guerra territorial contra Lady Rohanne Webber, coneguda com La Viuda Roja i que es creu que és una bruixa. En la tercera, El caballero misterioso, els dos protagonistes viatgen cap a les terres del nord quan són convidats a participar en un torneig organitzat per a la boda de Lord Butterwell. No saben encara que entre els convidats hi ha un grup de traïdors a la corona que estan tramant alguna cosa.

Tot i que els relats estaven pensats per a lectors que encara no s’havien endinsat en Cançó de gel i de foc, la genialitat de George R. R. Martin fa que la lectura sigui interessant també per tots els que ja coneixen les aventures de la sèrie principal. I si bé l’estil de l’autor és conegut per les llargues descripcions, en aquest cas s’adapta perfectament al format breu d’aquestes narracions. El caràcter dels personatges estan perfectament definits i la relació entre els dos protagonistes troba ràpidament l’equilibri perfecte provocant situacions que en alguns moments arrenquen somriures, com quan Egg fa gala de la seva poca vergonya i la seva llengua massa llarga.  Les trames resulten realment engrescadores i deixen amb ganes de llegir més aventures d’aquesta parella. L’autor va dir que la sèrie estaria formada per dotze relats, encara que segurament haurem d’esperar a què la saga Cançó de gel i de foc estigui acabada.

Encara més interessant és el fet que gràcies a aquestes novel·les, es poden descobrir fets del passat de Ponent que a Cançó de gel i de foc només són esmentat de passada, com alguna rebel·lió o els anys de regnat dels Targaryen. També podem assistir a l’aparició de personatges ja coneguts, com l’odiat Walder Frey, que coneixem a El caballero misterioso quan té només quatre anys. Curiositats aquestes que segur fascinaran uns lectors exigents que no perden atenció pels detalls. I, sinó, que li diguin a l’autor quan fa poc, en una trobada amb els seus fans, un lector li va fer notar les similituds de les descripcions físiques entre el protagonista d’El caballero de los siete reinos, Dunk, i Brienne de Tarth (de la saga principal). Martin va confessar que, efectivament, Brienne és un descendent de Dunk. Així doncs, aquest volum és una magnífica sorpresa i una estimulant lectura que, per una banda, ajudarà als amants de Cançó de gel i de foc a aguantar la llarga espera per a la nova entrega de la saga (encara sense data de publicació), però per l’altra provocarà més ganes de noves aventures de la insòlita parella que formen Dunk i Egg.

Categories
Fantàstica / Ciència-ficcióLLIBRES
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES