Un purgatori de músics i comediants

Joan Pera i Carles Canut són els dos protagonistes de ‘La Taverna dels Bufons’, muntatge que es pot veure al Teatre Romea

Júlia Costa. Barcelona / @liujatasco


Al Teatre Romea es pot veure La Taverna dels Bufons, un muntatge que pretén ser una mena d’homenatge a William Shakespeare i als actors oblidats, els còmics de la seva companyia, uns personatges que van existir però dels quals se sap molt poca cosa. El plantejament és interessant tot i que el conjunt no acaba de trobar el to adient a causa de les mancances i limitacions d’un guió poc consistent. Els fragments de les famoses obres de l’autor anglès s’intercalen en el text sense acabar de conformar un teixit coherent i que atrapi el públic.

L’argument, molt bàsic, ens introdueix en un purgatori de músics i comediants, en el qual Will Kemp i Robert Armin, els dos còmics de la companyia més famosa de Londres, reben la notícia de la mort de William Shakespeare. Sembla que tan sols ell podria salvar-los i donar-los la glòria que es mereixen si demostren la seva vàlua com a actors còmics, tot i que és incert que l’autor arribi allà i reconegui el talent dels dos bufons que comparteixen temps, diàlegs i facècies en aquesta taverna portuària.

El muntatge s’ha de prendre com un divertiment i a això hi contribueix la notable tasca de dos gats vells com són Joan Pera i Carles Canut, els quals aconsegueixen donar una mica de sentit a tot plegat. Dafnis Balduz, a qui recordem en papers excel·lents en obres més convencionals, es troba aquí una mica perdut en la seva interpretació del dramaturg més famós de la història del teatre i se li troba a faltar grandesa i fins i tot fatxenderia, considerant que acaba de passar a la posteritat.

L’obra té moments brillants, com ara quan Pera i Canut, il·luminats de ple, mostren que són capaços de recitar textos seriosos de forma convincent. La música que acompanya l’obra ajuda a donar-li un dinamisme imprescindible, del qual, en molts moments, està mancada. Però en el muntatge hi sobra humor fàcil, hi manca gruix argumental i al capdavall les bones intencions resten força abaltides. Malgrat tot la idea és bona, la posada en escena resulta reeixida i un treball més aprofundit pel que fa al text i als parlaments dels tres actors hauria pogut aconseguir uns resultats més remarcables.

 

___________

La Taverna dels BufonsTeatre Romea (c/ Hospital, 51) / Text de Martí Torras Mayneris i Denise Duncan / Traducció de Joan Sellent / Direcció de Martí Torras Mayneris / Fins el 29 de gener / 90 minuts / De 17 a 24 euros / www.teatreromea.com

Categories
ESCENA
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES