El segon Harry Potter il·lustrat

Empúries i Salamandra publiquen 'Harry Potter i la cambra secreta', segona entrega de la saga, en versió il·lustrada

Nicola di Padova. Barcelona


Durant l’últim any Harry Potter ha vist com la seva vida ha canviat completament: ha descobert que és un mag, que els seus pares no van morir en un accident de cotxe, que la seva cicatriu rara amb forma de raig ha estat causada per un terrible mag fosc a la recerca de venjança i, sobretot, Harry ha trobat uns amics inseparables: Ron i Hermione. Però, tot i això, les aventures viscudes junts, els seus amics semblen haver-se oblidat d’ell… Per què no li han escrit en tot l’estiu?

Harry Potter i la cambra secreta, el segon capítol de la sèrie de J.K. Rowling, va ser publicat el 1998 en la seva edició original i ara es troba disponible en una edició il·lustrada en castellà (Salamandra) i català (Empúries). En ella, Harry Potter comença el seu segon curs a l’escola de màgia de Hogwards, on troba nous personatges com l’elf Dobby, visita la casa de la família Weasley, segueix al seu estudi de les arts màgiques amb nous professors, descobreix nous misteris lligats amb el passat, s’enfronta amb criatures màgiques que fan por com Aragog i el basilisc, i torna a lluitar amb el mag fosc Voldemort.

L’esquema narratiu d’aquest segon llibre és molt (massa) similar al que ja caracteritzava La pedra filosofal, la qual cosa fa que aquesta segona aventura sigui la més feble i predictible de la sèrie. Aquesta nova edició il·lustrada té tot el que els aficionats de Harry Potter podrien demanar: format de grans dimensions, tapa dura amb sobrecoberta i les il·lustracions inèdites del dissenyador anglès Jim Kay. Mentre que a la coberta, l’il·lustrador parteix de la imatge original de la primera edició del llibre amb Harry i els germans Weasley al cotxe volant, les il·lustracions d’aquest segon lliurament de la sèrie segueixen coherentment amb l’estil adoptat en la versió il·lustrada de La pedra filosofal.

Entre les il·lustracions, destaquen les representacions de les escenes més importants com el viatge al cotxe volant d’Harry i Ron, la lluita contres el Basilisc de Salazar Slytherin i el moment en què Harry entra al diari de Tom Riddle. Sense oblidar les il·lustracions més tenebroses com la dels fantasmes de Hogwards i les del Carreró Knockturn, els estudis sobre les mandràgores i el fènix, i els retrats dels personatges principals com Hagrid i el professor Lockhart.

Aquesta nova versió il·lustrada de Harry Potter i la cambra secreta és, sens dubte, un llibre que no pot faltar en les col·leccions dels aficionats del mag anglès, un volum de luxe per tornar a llegir-lo i fullejar-lo moltes més vegades tot esperant la nova edició de Harry Potter i el presoner d’Azkaban, la publicació de la qual està prevista per la tardor del 2017, en paral·lel amb altres iniciatives per celebrar els vint anys de la sèrie.

Categories
Fantàstica / Ciència-ficcióInfantil i juvenilLLIBRES
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES