Un enèrgic homenatge a la música negra al Teatre Condal

L'univers de la cultura hip-hop és el fil conductor de l'espectacle 'Block Party by Brodas Bros. James Brown tribute'
Block Party by Brodas Bros. James Brown tribute

Maria Nunes. Barcelona / @mnunesal


L’espectacle James Brown Tribute és una producció de la companyia Brodas Bros que es presenta al Teatre Condal com un concert d’homenatge a la música negra i un espectacular recital de dansa hip-hop. Els Brodas Bros són una companyia catalana de dansa i cultura urbana creada l’any 2006 pels germans Pol i Lluc Fruitós. En l’actualitat, la componen els germans Fruitós, Berta i Clara Pons i Marc Carrizo. Tots ells esplèndids ballarins amb una tècnica espectacular. Tot i ser una companyia jove tenen ja un recorregut i un reconeixement internacionals. Han actuat arreu del món amb els cinc espectacles de la seva trajectòria artística, que ha explorat la música clàssica amb Pere i el llop, la percussió amb Vibra o l’electrònica amb Br2. Amb aquesta nova producció ens porten als orígens del funk dels anys 80, de la música negra que neix com a fusió del soul i el jazz amb aire renovadors i amb la característica bàsica d’un ritme sincopat, de la qual James Brown, conegut com “Soul Brother Number One” o “Mr. Dynamite”, fou una de les màximes figures i rei indiscutible.

L’espectacle, sota la direcció artística de Lluc Fruitós, integra amb un perfecte equilibri el protagonisme entre la música i la dansa. La part musical és interpretada en directe per la banda Nación Funk All Stars, amb Lalo López, antic integrant de la Fundación Tony Manero, al capdavant d’un grup de bons músics integrat per Guilliam Sons (saxo tenor i flauta), Roger Martínez (saxo alt), Marc Benaiges (bateria), Adri González (teclats), i amb la veu de Michel Clavero.

El fil conductor del l’espectacle és l’univers de la cultura hip-hop. James Brown tribute és una desfilada de temes clàssics  com Stay With Me, I Feel Good o, com no podia faltar, Sex Machine, entre molts d’altres. Les coreografies són espectaculars i impecables tècnicament, vitals i plenes de sentit de l’humor. L’estètica, l’escenografia i la il·luminació molt cuidades estan al servei del treball dels ballarins. La suma de tot plegat és un espectacle molt participatiu, com una mena de festa que fa impossible que ningú resti quiet a la butaca. L’energia i el ritme imparables que despleguen els Brodas Bros i Nación Funk All Stars convida l’espectador a ballar, a cantar i a picar de mans de manera irresistible. La simpatia, l’humor i la interacció amb el públic són un component molt important que connecta l’escenari amb la platea. D’altra banda, és molt d’agrair que l’espectacle sigui en català.

Per als fans del hip-hop, els Brodas Bros són unes estrelles que no necessiten recomanació, però per a qui no estigui gaire familiaritzat amb el món d’aquest estil de dansa, us asseguro que serà tot un descobriment. En qualsevol cas, és una ocasió per gaudir de l’energia desbordant i contagiosa del funk i de la dansa espectacular d’aquesta companyia. Sens dubte, un respir per carregar bateries d’energia vital i d’optimisme, tan necessaris en els temps que corren.

 

________

Block Party by Brodas Bros. James Brown tributeTeatre Condal (Av. Paral·lel, 91) / Direcció artística de Lluc Fruitós / Fins el 19 de novembre de 2017 / 24 euros / www.teatrecondal.cat

Categories
ESCENA
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES