Una abraçada desitjada

'L'abraçada' és un àlbum il·lustrat d'Eoin Mclaughlin i Polly Dunbar per als més petits protagonitzat per una tortuga i un eriçó

Manel Haro. Barcelona / @manelhc


Una tortuga necessita abraçar i que l’abracin. Però alguna cosa fa que quan intenti compartir aquesta mostra d’afecte amb altres animals, ells es tirin enrere dient que tenen altres coses molt importants a fer. Excuses, és clar. La tortuga s’entristeix, no sap quin és el problema fins que algú li confessa: amb aquella closca tan dura que té, a ningú li ve de gust abraçar-la. La tortuga, doncs, és diferent de la resta, hi ha alguna cosa en ella que l’allunya dels demés. Per altra banda, un eriçó pateix el mateix problema, només que ell, en lloc de closca, té punxes i ningú s’atreveix a abraçar un animal que els pot ferir.

Però què passa quan dos animals volen donar i rebre amor i es troben? Que la màgia es fa possible. L’abraçada és un àlbum il·lustrat per als més petits de la casa, que vol mostrar que les diferències no han de ser excloents, que sempre hi ha algú en la mateixa situació i que, al final, qui vol fer una abraçada trobi qui vulgui rebre-la. El llibre, escrit per Eoin Mclaughlin i il·lustrat per Polly Dunbar, té la gràcia de tenir dos ordres de lectura: si els comences per un costat, llegeixes la història de la tortuga; si ho fas per l’altra, et trones amb l’eriçó. Les dues històries, doncs, coincideixen en el centre.

L’abraçada està publicat en català per Animallibres (amb traducció de Tina Vallés) i en castellà per Algar (amb traducció de Teresa Broseta). Els dibuixos i els textos d’aquest volum en tapa dura són molt senzills, pensats per a aquelles primeres lectures en família. Els infants podran aprendre la necessitat que tenim les persones de compartir afecte, així com donarà peu a parlar amb la família d’autoconfiança i generositat. Ara que corren temps en què abraçar-sembla un acte de risc, aquest àlbum pot servir per parlar d’altres aspectes de la nostra vida, perquè segur que els més petits tenen moltes abraçades que desitgen ser alliberades.

Categories
Infantil i juvenilLLIBRES
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES