La paciència és la mare de la ciència i la lectura la de l’aventura!

Mediterrània, Juventud i Flamboyant publiquen tres llibres imprescindibles per gaudir de l’experiència de viure
Plans Eco en Família
Foto de Mònica Bedmar, del llibre 'Plans eco en família'.

Alba Puig. Barcelona


Confinament, pandèmia o mascareta són paraules que han començat a formar part del nostre vocabulari i sembla que s’hi volen quedar un temps. Però amb elles també han tornat conceptes com baixar el ritme, observar la natura o gaudir de les petites coses. Quan ens aturem a mirar el que passa al nostre voltant descobrim milers de fenòmens i detalls en els que no ens hi havíem fixat. I quan aprenem a gaudir d’aquests moments ens adonem que són justament aquests els millors regals que ens pot oferir la vida.

Amb calma, de l’editorial Flamboyant, és un llibre de Rachel Williams i Freya Hartas que ens descobreix cinquanta històries naturals i t’ajudarà a contemplar les meravelles que passen just davant nostre quan ens prenem les coses amb prou calma. Com la lluna creix i decreix, com floreix un camp de roselles fent esclatar el color vermell i fins i tot el moment exacte en què una abella pol·linitza una flor. Editat originalment per una editorial australiana, ens posa de manifest la necessitat de frenar les nostres vides i aprendre a mirar per poder veure realment aquests petits miracles que passen al nostre voltant i que sovint no veiem per les presses quotidianes o perquè tenim el nas enganxat a una pantalla.

Amb un títol tan suggerent com L’espera, l’editorial Juventud ens explica la història de cinc amics que esperen darrera la finestra. L’espera és part de la infància -esperar el torn, esperar per créixer, esperar que passi quelcom especial-, però en aquest àlbum és el nen qui observa com són les joguines les que esperen alguna cosa. Un conte intemporal de Kevin Henkes, meravellosament il·lustrat, que ens parla sobre la imaginació, les estacions, l’amistat i la sorpresa.

I per acabar us volem recomanar Plans eco en família, de la Lídia Fraguas, publicat per l’Editorial Mediterrània. Es tracta d’una guia plena d’idees i activitats per fer en família. Per aprendre, experimentar i crear records plegats, amb una mirada eco i respectant el nostre entorn. Hi trobareu més de vint plans i seixanta activitats per gaudir en família, creant connexions profundes i records significatius en sintonia amb l’art i la natura. Cada una de les activitats està il·lustrada pel Subi i les fotografies que ens proposen els diferents plans en família són de la Mònica Bedmar.

Dins el llibre hi ha set plans per fer en la natura -com ara protegir els animals o jugar amb elements que hi trobem-, set més per fer a casa -des de decorar per Nadal a convertir-nos en cuiners, tenir una estona de calma tots junts o bé construir un hort al balcó- i  l’autora també ens proposa set plans per a jugar i aprendre sobre l’art i els artistes en família, com per exemple fer una recepta de tempura o sortir d’excursió a pintar paisatges per a endinsar-nos en la descoberta de l’artista japonès Katsushika Hokusai, conegut pel seu quadre La gran onada, exposat al Museu Metropolitan d’Art de Nova York. Així doncs ja ho sabeu, un trident de luxe per no deixar escapar l’oportunitat de llegir, compartir i descobrir. Animeu-vos a explorar-los!

Categories
Infantil i juvenilLLIBRES
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES

 • Eloy Moreno Diferente

  El més normal és ser diferent

  L'escriptor Eloy Moreno narra a ‘Diferente’ una història de superació, esperança i dol alhora que reivindica la diversitat entre les persones.
 • El sacrifici d'Ifigènia

  Ifigenia a Àulida

  La tragèdia d'Eurípides se centra en el sacrifici d’Ifigenia, quan el seu pare, Agamèmnon, lidera les tropes que han d’arribar a Troia, a la recerca d’Helena.
 • el matarife sandor marai

  L’origen de la violència

  A 'El matarife', l'escriptor hongarès Sándor Márai mostra com un nen innocent esdevé un criminal d'adult després de combatre en la Primera Guerra Mundial.
 • Un cor de neu Anna Manso

  Refer el que s’ha trencat

  A 'Un cor de neu', l'escriptora Anna Manso retrata la relació entre una mare i un fill que s'han distanciat per uns fets dolorosos del passat.