‘The Undoing’, un crim i una família en la corda fluixa

En la sèrie d'HBO Nicole Kidman i Hugh Grant són un matrimoni ben avingut fins que apareix assassinada una dona
the undoing

Manel Haro / @manelhc


Grace (Nicole Kidman) és una psicòloga que viu amb totes les comoditats a Manhattan. Filla d’una família rica, ha estudiat a Harvard i s’ha casat amb un reputat oncòleg, Jonathan (Hugh Grant), amb qui ha tingut un fill. Tot sembla anar a la perfecció en la seva vida: la seva carrera, la seva llar, la seva relació, les seves amistats… Durant una reunió de mares d’alumnes de la caríssima escola on estudia el seu fill, apareix una mare diferent de la resta, Elena (Matilda De Angelis). Ella és molt més jove, sense gaires recursos i adopta una actitud que incomoda la resta de mares, especialment Grace, amb qui la jove mare sembla tenir certa fixació. Al principi res no passa de l’anècdota, dels comentaris una mica maliciosos de la resta de mares, però tot canvia quan Elena apareix brutalment assassinada.

Aquest succés no hauria de trasbalsar en excés la vida de Grace més enllà de l’ensurt i l’estat de xoc inicial, però al mateix temps que es troba el cos d’Elena, desapareix també Jonathan, la qual cosa és estranya, perquè, aparentment, entre el marit de Grace i la jove mare no hi havia cap mena de relació. Aquest és l’argument de la sèrie del canal HBO The Undoing, dirigida per Susanne Bier i escrita per David E. Kelley. La sèrie no només ens ofereix el misteri de saber qui ha matat Elena, per què Jonathan ha marxat i si hi ha alguna connexió entre aquests dos fets, sinó sobretot entrar en l’estat de crisi vital i confusió de Grace: pot confiar en el seu marit?

 

The Undoing 2

 

La gràcia de tot plegat és que Grace fa teràpia a moltes parelles que tenen problemes d’infidelitats, mentides, els típics drames emocionals motivats perquè la idea que les persones tenen de la seva relació no s’ajusta al que la realitat evidencia. ¿Pot Grace valorar la seva relació de forma freda, distanciant-se de la idea que té del seu matrimoni? ¿Pot aplicar-se a ella mateixa els seus propis consells? ¿Està vivint una mentida o tot és fruit d’una desafortunada casualitat? Mentrestant, però, la pressió exterior posa contra les cordes Grace, una dona enamorada, profundament entregada a la seva família.

The Undoing ofereix una bona dosi de misteri que no es resol fins al darrer capítol. Hi ha un altre personatge, secundari, que protagonitza un altre dels grans temes d’aquesta història, el pare de Grace (Donald Sutherland), el clàssic patriarca de família rica disposat a tot per protegir els seus (n’hi ha prou amb tenir diners per solucionar els problemes?). Sobre la parella protagonista, Hugh Grant fa un magnífic paper, el seu rol té diversos matisos, una gran varietat d’estats emocionals que interpreta de forma molt solvent. Malauradament, en el cas de Nicole Kidman tenim el hàndicap de sempre: la seva cara té tants retocs estètics, que quan intenta mostrar un estat de neguit, por o frustració, es veu massa artificial, molt forçat.

En conjunt The Undoing és una sèrie més que recomanable, molt especialment pels diversos temes que toca i que ens empenyen a reflexionar-hi, com el paper de la justícia i el dels caríssims advocats disposats a qualsevol cosa per guanyar un cas o l’abisme que s’obre entre persones de diferents estrats socials, almenys pel que fa a recursos i tipus de vida. Així que, en resum, tot i l’artificiositat de l’expressió de Nicole Kidman, val la pena veure els sis capítols de The Undoing.

Categories
SÈRIES
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES