Pescar lletres en un mar d’històries

‘Mar de lletres’ és un llibre infantil de Jordi Cervera il·lustrat per Roger Olmos sobre el poder de la imaginació i la capacitat d'aprofitar les oportunitats

Manel Haro / @manelhc


Randemar podria ser qualsevol petit poble de costa, d’aquells on encara hi queden pescadors que es guanyen la vida amb el mar. Un poblet de cases blanques i boniques. És allà on viu el protagonista del llibre Mar de lletres de Jordi Cervera, publicat per Baula. Es tracta del Quimet, un noi inquiet que un dia demana al seu avi si poden canviar el color de la teulada de casa seva. Al poble hi ha una norma: totes les cases han de ser blanques, però la teulada pot ser de qualsevol altre color. Així, hi ha teulades negres, vermelles, roses o verdes. Tot un seguit de coloraines que no sembla convèncer el Quimet, almenys per a casa seva: ell la vol blanca.

El seu avi se sorprèn que el Quimet la vulgui blanca, però si aquest és el desig del seu net, no veu cap raó per negar-s’hi. Ara bé, aquest blanc immaculat també per a la teulada no sembla convèncer la resta de veïns del poble, que veuen com un problema que la família del Quimet hagi decidit trencar amb una estètica i tradició amb anys d’història. Aviat, però, tots veuran que aquest blanc té certs avantatges.

 

mar de lletres

Il·lustració de Roger Olmos.

 

Paral·lelament, el Quimet veu cada dia com el seu pare i el seu avi marxen amb La Carmeta, la seva barca, a pescar. Se’ls hi dona bé el negoci, però d’un dia per l’altre tornen del mar amb les xarxes buides. Bé, no del tot, en realitat segueixen pescant, però no peixos sinó lletres. El que al principi sembla un problema esdevindrà una oportunitat, tal com passava amb el blanc de la teulada. Només cal imaginació i una mica d’empenta.

Mar de lletres és una magnífica novel·la d’aventures per a lectors a partir de vuit anys, que compta amb les il·lustracions de Roger Olmos. No només hi ha aventures, també hi ha misteri (què hi fan totes aquelles lletres al mar?), jocs de paraules i una estimulant reflexió sobre la importància de nodrir la imaginació i també sobre el magnetisme de les històries explicades de boca a orella. El món del Quimet i Randemar no s’acaba en acabar la lectura de Mar de lletres, els joves lectors poden aprofitar el que han llegit per seguir estirant el fil i imaginar nous capítols per a aquesta història. Un homenatge a la imaginació!

Categories
Infantil i juvenilLLIBRES
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES