Tres dones unides per una naturalesa salvatge

A 'Les dones Weyward' Emilia Hart presenta tres històries intercalades sobre dones maltractades o perseguides en diferents moments de la història
Les dones Weyward

Júlia Llanas


Emilia Hart és una autora australiano-britànica graduada en literatura anglesa i dret. Fa el seu debut amb la novel·la Les dones Weyward (Columna en català amb traducció de Marta de Bru de Sala i Umbriel en castellà amb traducció de Xavier Beltran), que ja ha recollit diversos premis, incloent-hi millor ficció històrica i millor novel·la debut dels premis Goodreads del 2023. El llibre ens presenta les històries de tres dones d’una mateixa família, les Weyward. Aquests relats, aparentment independents, estan units per la seva connexió amb la naturalesa, la defensa de la pròpia identitat i un llegat que passa de mares a filles.

Aquestes tres vides es desenvolupen en èpoques diferents, però s’entrellacen i s’enriqueixen entre elles, tres vides que intenten ser silenciades sense èxit. Altha (1619), Violet (1942) i Kate (2019) configuren la triada perfecta per defensar aquesta novel·la. Sotmeses a injustícies com la caça de bruixes, els matrimonis forçats o les relacions de maltractament, aquestes dones es refugien en el poder que els corre per les venes i les connecta amb la natura. És en aquesta relació amb la seva naturalesa salvatge que també ho fan amb elles mateixes i amb la seva pròpia força.

 

Emilia Hart

Emilia Hart.

 

La història d’Altha ens mostra el seu judici per bruixeria i els motius que l’han dut a aquesta situació. Registrant l’experiència en un diari personal, és l’encarregada de mostrar-nos els inicis del llegat que les altres dues protagonistes recolliran. La segueix Violet, que sense que ella sàpiga el poder que li corre per les venes, és coaccionada des de petita per evitar que aquest es manifesti. Tanmateix, això no impedeix que sigui sotmesa a relacions forçades i a un matrimoni arreglat que intentarà evitar amb totes les seves forces.

Finalment, ens trobem amb la història de Kate, qui es troba en una relació de maltractament físic i psicològic que l’ha aïllat del món i l’ha desprès de la seva vida pròpia. Tot canvia quan s’adona que està embarassada i decideix fugir a la cabana que la seva tieta li ha deixat en herència. Allà intentarà recuperar la seva vida i descobrir la seva autèntica identitat.

Hart ens presenta una obra amb una narrativa pausada, delicada i exquisida que ens transmet els paisatges, les olors i les sensacions que experimenten les protagonistes. Les tres històries apareixen intercalades, dedicant un capítol a cada una d’elles, mostrant-nos com es van unint a poc a poc. Les dones Weiward és un crit a la feminitat, una novel·la perfecta per gaudir-la lentament, per connectar amb la natura i amb nosaltres mateixos.

Categories
LLIBRES
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES