Les magdalenes que estan de moda

El llibre 'Cupcakes: magdalenas creativas' recull més de cent receptes que són ideals per cuinar en qualsevol esdeveniment
cupcakes

Patricia Tena. Barcelona


No hi ha dubte que els cupcakes estan de moda. El seu bon gust, la seva ràpida i fàcil preparació i, sobretot, la seva original decoració, els han catapultat a la fama. El seu origen es remunta al segle XIX (quan els ingredients es mesuraven en tasses de te i s’enfornava la massa escalfant la pròpia tassa, d’aquí el seu nom), però des de fa uns anys s’han convertit en una àpat econòmic, divertit i molt apetitós. De fet, cada vegada hi ha més webs, blocs, llibres i fins i tot establiments dedicats a compartir i oferir receptes d’aquestes particulars muffins a les quals ningú sembla resistir-se.

El llibre Cupcakes: magdalenas creativas és un bon exemple, ja que aporta més de cent receptes ideals per cuinar en qualsevol esdeveniment; ja sigui en un dinar informal amb amics, un berenar familiar, un sopar romàntic o una festa infantil. Aquest volum inclou un breu recorregut per la història dels cupcakes i després ofereix una sèrie de consells bàsics com, per exemple, com improvisar una màniga pastissera amb una bossa de plàstic o amb un paper. A continuació, hi ha les receptes pròpiament dites, dividides en vuit grans capítols segons els ingredients: cupcakes de vainilla i cafè (inclou receptes tradicionals així com les més innovadores que inclouen aromes de moca o espècies exòtiques), mini cupcakes infantils (amb sabors i toppings desenfadats per animar els berenars dels més petits), mini cupcakes clàssics (ideals per sorprendre en qualsevol festa o celebració com Nadal o Halloween), mini cupcakes ràpids i fàcils (de llima i coco, cafè i nous, de taronja i panses), cupcakes de xocolata (noves idees per treure el màxim profit a aquest temptador ingredient), cupcakes de fruites i fruita seca (variades receptes pensades per gaudir dels aliments típics de cada temporada), cupcakes amb cítrics (exòtiques combinacions de sabors cítrics i dolços) i cupcakes originals (amb els toppings i decoracions més innovadores).

Es tracta d’un volum molt ben organitzat i estructurat i de gran atractiu visual. Cada recepta ocupa una pàgina, en la qual apareix informació concisa i clara sobre els ingredients necessaris per elaborar la massa i els que necessitarem per fer el topping, així com dades sobre el temps d’elaboració i de cocció i una fotografia de grans dimensions del resultat final. Un llibre ideal per a tots els lectors: si són amants de la rebosteria, aprendran noves receptes i, si encara no han gaudit dels cupcakes, segur que aquest manual els obrirà la gana. Així que … bon profit!

Categories
GastronomiaLLIBRES
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES