Patricia Tena. Barcelona
No hi ha dubte que els cupcakes estan de moda. El seu bon gust, la seva ràpida i fàcil preparació i, sobretot, la seva original decoració, els han catapultat a la fama. El seu origen es remunta al segle XIX (quan els ingredients es mesuraven en tasses de te i s’enfornava la massa escalfant la pròpia tassa, d’aquí el seu nom), però des de fa uns anys s’han convertit en una àpat econòmic, divertit i molt apetitós. De fet, cada vegada hi ha més webs, blocs, llibres i fins i tot establiments dedicats a compartir i oferir receptes d’aquestes particulars muffins a les quals ningú sembla resistir-se.
El llibre Cupcakes: magdalenas creativas és un bon exemple, ja que aporta més de cent receptes ideals per cuinar en qualsevol esdeveniment; ja sigui en un dinar informal amb amics, un berenar familiar, un sopar romàntic o una festa infantil. Aquest volum inclou un breu recorregut per la història dels cupcakes i després ofereix una sèrie de consells bàsics com, per exemple, com improvisar una màniga pastissera amb una bossa de plàstic o amb un paper. A continuació, hi ha les receptes pròpiament dites, dividides en vuit grans capítols segons els ingredients: cupcakes de vainilla i cafè (inclou receptes tradicionals així com les més innovadores que inclouen aromes de moca o espècies exòtiques), mini cupcakes infantils (amb sabors i toppings desenfadats per animar els berenars dels més petits), mini cupcakes clàssics (ideals per sorprendre en qualsevol festa o celebració com Nadal o Halloween), mini cupcakes ràpids i fàcils (de llima i coco, cafè i nous, de taronja i panses), cupcakes de xocolata (noves idees per treure el màxim profit a aquest temptador ingredient), cupcakes de fruites i fruita seca (variades receptes pensades per gaudir dels aliments típics de cada temporada), cupcakes amb cítrics (exòtiques combinacions de sabors cítrics i dolços) i cupcakes originals (amb els toppings i decoracions més innovadores).
Es tracta d’un volum molt ben organitzat i estructurat i de gran atractiu visual. Cada recepta ocupa una pàgina, en la qual apareix informació concisa i clara sobre els ingredients necessaris per elaborar la massa i els que necessitarem per fer el topping, així com dades sobre el temps d’elaboració i de cocció i una fotografia de grans dimensions del resultat final. Un llibre ideal per a tots els lectors: si són amants de la rebosteria, aprendran noves receptes i, si encara no han gaudit dels cupcakes, segur que aquest manual els obrirà la gana. Així que … bon profit!