Hogwarts obert a ‘muggles’

Des de 2012, a Londres es poden visitar els estudis de la Warner Bros on es van rodar les vuit pel·lícules de la saga
El carreró Diagon és un dels espais que es pot visitar

Patricia Tena i Joan Manel Tena. Londres


Ja fa cinc anys que l’escola Hogwarts de Màgia i Bruixeria va tancar les seves portes amb l’última pel·lícula de la saga Harry Potter, Les relíquies de la mort (segona part), però el seu univers continua expandint-se. Aquest estiu el teatre Palace de Londres ha estrenat amb molta expectació l’obra Harry Potter and the cursed child (que a l’octubre l’editorial Empúries publicarà en català com Harry Potter i el nen maleït), protagonitzada per Albus Severus Potter, fill del cèlebre nen mag. Aquest llançament s’uneix amb l’estrena a la tardor d’ Animals fantàstics i on trobar-los, pel·lícula ambientada en anys anteriors als fets narrats a les novel·les de J.K. Rowling, amb guió de la mateixa autora i protagonitzada pel multi-premiat actor Eddie Redmayne (La chica danesa). La pottermania s’estèn arreu del món i una de les visites obligatòries si aneu a Londres és el tour pels estudis de la Warner Bros, on es van rodar les vuit pel·lícules i que està obert al públic des del 31 de març de 2012.

Per arribar a Harry Potter Studio Tour la millor combinació és agafar un tren direcció Watford Junction des de l’estació londinenca d’Euston, amb un trajecte d’una durada inferior a mitja hora. Un cop allà, a la mateixa sortida de l’estació, trobareu una parada d’autobús amb imatges de les pel·lícules de Harry Potter i, en aproximadament deu minuts, un bus de dos pisos us deixarà a la porta de la Warner Bros. És molt important tenir en compte que, com que es tracta d’una atracció amb molta afluència, les entrades han de ser adquirides per Internet amb antelació, seleccionant, fins i tot, una franja horària orientativa per a fer la visita.

El tour comença amb una projecció de diverses escenes de la saga, la mostra dels pòsters promocionals a diferent països i entrevistes i declaracions dels principals actors de les pel·lícules, Daniel Radcliffe (Harry), Emma Watson (Hermione) i Rupert Grint (Ron), que, en acabar el visionat, ens conviden a entrar a l’escola Hogwarts.  Quan s’aixeca el teló i ens trobem cara a cara amb les gegantines portes del castell és gairebé impossible no fer un petit crit de sorpresa. En obrir-se, ens endinsem en el primer escenari impactant: el Gran Menjador. La seva magnitud i fidelitat a les adaptacions cinematogràfiques creen una veritable sensació de benvinguda molt màgica. Passejar entre les taules i cadires de fusta, sota l’atenta mirada d’uns maniquís amb el vestuari original dels professors i envoltats per una zona acordonada on es troba el Barret Seleccionador, es converteix, sens dubte, en una experiència emocionant.

Després d’aquesta primera trobada amb el món màgic de Harry Potter, la visita continua durant més de dues hores per diferents escenaris emblemàtics, com per exemple la sala comú de Gryffindor; l’habitació dels nois; la classe de pocions amb una figura del professor Snape controlant; la cuina dels Weasley, repleta d’objectes encantats; el despatx del director Albus Dumbledore; l’oficina de parets roses de Dolors Umbridge o la cabana d’en Hagrid. En aquesta mateixa zona, a més, trobarem àrees amb cromes verds dedicades a desvetllar-nos com es van gravar les escenes de vol dels partits de quidditch i, inclòs, podrem protagonitzar la nostra pròpia. Tot això acompanyat de l’exposició de gran part dels objectes d’atrezzo de la saga, com les escombres Nimbus, la pedra filosofal, la porta de la Cambra Secreta, el calze de foc o els cartells de la presó d’Azkaban. L’any 2015 es va incorporar a la visita l’andana 9 i ¾, on podem aturar-nos uns minuts per fer una fotografia imitant als personatges i intentar creuar-la amb un carret,  i el tren de vapor Hogwarts Express, al que es pot pujar  (aquest és un dels altres moments àlgids de la visita) per a veure els vagons decorats cadascun segons una pel·lícula de la saga.

Abans de continuar el tour per l’exterior, podeu fer una parada al bar del estudis i tastar la famosa butterbeer, cervesa de mantega, que beuen els personatges. Un cop fóra, trobarem l’autobús lila Noctàmbul, la casa semi-destruïda dels pares d’en Harry i el pont de Hogwarts. També ens transportarem a Privet Drive, on viuen els dolents tiets d’en Harry, els Dursley, i veureu com pel seu menjador volen centenars de cartes, tal i com succeeix a la primera entrega, Harry Potter i la pedra filosofal.

Novament a l’interior, trobarem un ampli espai dedicat a explicar com es van crear les criatures animatròniques dels films, com l’elf Dobby, l’hipògrif Buckbeak o en Lord Voldemort abans de recuperar el seu cos humà. Seguidament, visitarem el cèlebre Carreró Diagon, replet de curioses tendes, entre elles la botiga de varetes d’Ollivander i la botiga de dolços i bromes dels bessons Weasley (no patiu si teniu ganes d’entrar i comprar perquè a la tenda oficial dels estudis venen la majoria de dolços que surten als llibres i a les pel·lícules, incloent els caramels Bertie Bott amb sabors sorprenents o les granotes de xocolata).

Per a finalitzar la visita, una majestuosa maqueta de tot el castell de Hogwarts i voltants ens acomiada. Durant unes tres hores, els decorats i una excel·lent ambientació ens han traslladat a un lloc màgic que, tot i resultar-nos conegut, no ha deixat de sorprendre’ns. Marxem presos dels seus encanteris i amb la sensació de que, afortunadament, l’univers potterià encara té molt per oferir-nos… a cop de vareta.

 

GreatHall

casatiosdursley

clasedepocionesprofesnape

IMG_20160618_114321548_HDR

habitacionharrycasatios

clasedepocionesdesnape

dobbycriaturaanimatronica

vagonhowgartsexpress

sombreroseleccionador

Categories
CINEFantàsticFantàstica / Ciència-ficcióInfantil i juvenilLLIBRES
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES