La ciència-ficció té els ulls estirats

'El problema de los Tres Cuerpos’ (Premi Hugo 2015) és la primera part de la trilogia “El recuerdo del pasado de la Tierra”

Nicola di Padova. Barcelona


A la Xina de la revolució cultural de Mao Zedong en els anys 60-70, Ye Wenjie assisteix a l’assassinat del seu pare i es veu obligada a fugir al camp on, per les seves idees contràries a la revolució, haurà de refugiar-se en la base militar Costa Vermella. A la Xina contemporània, la policia indaga sobre les misterioses morts d’alguns dels científics més importants de la Xina. El proper objectiu sembla ser l’expert en nanomaterials Wang Miao que, després de rebre un ultimàtum que li imposa deixar els seus estudis, comença a veure un misteriós compte enrere… invisible als altres. Les seves investigacions el porten a un descobriment increïble: les lleis de la física han deixat de ser vàlides, les ciència no té cap sentit. Les respostes a tots els ministeris semblen estar lligats amb el joc en línia “Tres Cossos”.

En el món misteriós del videojoc de “Tres Cossos”, les lleis de la física com les coneixem no tenen valor. La població i el mateix planeta es veuen destruïts a l’alternar-se èpoques Caòtiques i Estables, que se succeeixen sense parar sense possibilitat de previsió. L’objectiu dels jugadors és idear i proposar al sobirà del món, que viu al cim de la seva piràmide,  una teoria que expliqui l’alternar d’aquestes èpoques i poder així predir com aquestes de presentaran en el futur. Per cada vegada que la teoria d’un jugador es reveli errada, la civilització del joc es veurà destruïda i haurà de començar des de zero. La història d’aquest primer volum de la trilogia “El recuerdo del pasado de la Tierra” es desenvolupa a través d’aquestes tres dimensions aparentment desconnectades. Quin és el ministeri que uneix la Xina dels anys 70, la Xina contemporània i el món del videojoc “Tres Cossos”?

La publicació d’El problema de los Tres Cuerpos, de Liu Cixin, comença el 2006 a la revista mensual xinesa Science Fiction World demostrant, ja des dels primers capítols, contenir tots els requisits per convertir-se en una de sèrie ciència ficció d’alt nivell. Publicat en forma de llibre el 2008, s’ha convertit en uns dels llibres de ciència-ficció més venuts a la Xina i ha guanyat el prestigiós premi Chinese Science Fiction Galaxy Award. La publicació a Occident ha trigat gairebé 10 anys, i després de ser nominat com a millor novel·la als premis Nebula el 2014, i guanyar el premi Hugo el 2015, ha arribat a les nostres llibreries en castellà, gràcies a la magnífica passió que Ediciones B està dedicant a la col·lecció Nova.

Està previst per al proper any l’estrena de la pel·lícula, adaptació d’aquesta novel·la, als cinemes xinesos, rigorosament “made in China”. Mentre, Ediciones B, donat l’èxit del primer llibre, ja ha anunciat la publicació de les seqüeles El bosque oscuro i El fin de la muerte per al 2017. No es pot anticipar molt més de la història, qualsevol dada podria espatllar al lector l’experiència i les sorpreses que aquest –meravellós- llibre proposa. Aquest llibre s’ha convertit en uns dels més estimats pels amants de la ciència-ficció, així que prepareu-vos per no poder deixar de llegir-lo fins el final. De moment, sabeu com comença, però no podeu imaginar on us portarà aquesta història. Esteu avisats!

Categories
Fantàstica / Ciència-ficcióLLIBRES
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES