‘El despertar de Leviatán’, la millor ‘space opera’ (després de ‘Star Wars’)

La novel·la escrita per James S.A. Corey (pseudònim de Daniel Abraham i Ty Franck) ha inspirat la sèrie de Netflix ‘The Expanse’
El despertar del Leviatán James S. A. Corey def

Nicola di Padova. Barcelona


Per als aficionats de ciència-ficció hi ha sèries -com Star Wars, Star Trek o Battlestar Galactica- que, amb el pas dels anys, han assolit un estatus de pedres mil·liars, de paper sagrat que és font d’inspiració per a totes les obres del gènere. The Expanse, sèrie de novel·les i ara sèrie TV a Netflix, creat per James SA Corey (noms ficticis de Daniel Abraham i Ty Franck), recull els temes més icònics dels seus predecessors i els reelabora en una clau científicament més precisa, com es requereix a les obres del gènere avui dia. El resultat és excepcional!

El gènere humà, 200 anys en el futur, ha colonitzat Mart, el cinturó d’asteroides i més enllà fins a les llunes dels planetes exteriors. La Terra i Mart són les dues superpotències militars de l’univers, i les relacions entre els dos planetes estan constantment en un clima de guerra freda pel control de l’espai exterior. Paral·lelament, la població, angoixada pels asteroides, s’organitza en grups rebels per lluitar contra l’opressió.

La pau precària entre els planetes del sistema solar es veu amenaçada quan la Canterbury, una nau espacial que transporta gel des de les llunes dels planetes exteriors per subministrar aigua a les colònies del cinturó d’asteroides, pateix un atac terrorista, aparentment per obra d’una nau marciana. Els únics supervivents, el capità James Holden i la seva petita tripulació, es trobaran al centre d’un complot per destruir la pau actual i la creació d’una nova potència universal, a través d’una arma bacteriològica d’origen desconeguda. Mentrestant, a Ceres, el detectiu Miller indaga sobre la desaparició de la terrestre Julie Mao, només per descobrir que ella té un rol clau en els esdeveniments que estan interessant a l’univers en aquest moment.

El despertar de Leviatán, publicada en anglès el 2011 i nominada als prestigiosos premis Hugo i Locus, és la primera novel·la de la sèrie The Expanse, de la qual han estat publicades sis de les nou novel·les planejades pels autors (la darrera, Babylon’s Ashes, de recent publicació en anglès). La sèrie ha guanyant en els anys molts aficionat i tots els llibre entren sempre en les llistes dels més venuts als Estats Units. La raó d’aquest èxit és fàcil d’entendre: a més dels esdeveniments que contenen, sempre originals, que saben mantenir viva l’atenció i les inevitables batalles espacials, la virtut més gran d’El despertar de Leviatán són els personatges principals, tan reals i mai banals i predictibles . Els diàlegs intel·ligents i que porten sempre un to humorístic recorden moltíssim als personatges més estimats de les obres de ciència-ficció més famoses com Han Solo o Spock.

El despertar de Leviatán està ja disponible en castellà en la col·lecció Nova d’Ediciones B, amb traducció de David Tejera, i la primera temporada de The Expanse, produïda pel canal nord-americà ScyFy, està disponible en exclusiva a Netflix Espanya (properament s’estrenarà la segona). La segona novel·la arribarà a finals del 2017.

Categories
Fantàstica / Ciència-ficcióLLIBRES
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES