Sang i humor absurd a ‘Santa Clarita Diet’

Netflix ofereix la primera temporada d’una sèrie còmica de zombies protagonitzada per Drew Barrymore i Timothy Olyphant

Manel Haro. Barcelona / @manelhc


És una de les noves sèries de moda, arriba amb una forta campanya de promoció de Netflix, i suposa un pas més en una temàtica tan gastada com la dels zombies. Santa Clarita Diet és una comèdia protagonitzada per Drew Barrymore en la qual ella, no sabem per què, s’ha convertit en una morta vivent. Els primers indicis d’aquesta metamorfosi són que comença a menjar carn crua de vedella i pollastre, que té una energia extraordinària per fer coses i que la seva libido ha augmentat considerablement. Més tard, però, arribaran evidències del que li està passant: es fa talls i no li raja sang, no es troba el pols i el seu estómac comença a demanar-li carn humana. I, de fet, la primera víctima no triga a arribar. Els primers dubtes s’esvaeixen: és una zombie!

Però aquesta no és una sèrie de terror a l’ús on els morts vivents persegueixen la resta de mortals, com és el cas de The walking dead. De fet, aquí les morts es produeixen de manera absurda, i com més absurd és l’humor, millor funciona la sèrie. Us imagineu la protagonista esperant al cotxe una víctima mentre menja una bosseta de dits humans? A Barrymore l’acompanya en el repartiment Timothy Olyphant, que fa de marit, i entre les cares conegudes de la sèrie hi trobem Ricardo Chavira (el Carlos Solís de Mujeres desesperadas), Nathan Fillion (que també va sortir a Mujeres desesperades, entre altres) o Mary Elizabeth Ellis (New girl). Sheila (Barrymore) i Joel (Olyphant) són un matrimoni que es dediquen a vendre cases i tenen una filla rebel (Liv Hewson), qui s’ha fet molt amiga del veí raret (Skyler Gisondo). Aquesta parella ajudarà al matrimoni a investigar sobre l’estrany canvi que ha experimentat la protagonista. Sheila és una dona simpàtica, divertida, però amb caràcter. La manera tan positiva com s’enfronta als desafiaments de la seva nova vida fa que entenguem perfectament les seves necessitats i no li tinguem en compte que sigui una assassina. De totes maneres, ella només es menja aquells que són un problema per a la societat. Vaja, que té un estómac amb consciència social.

El punt còmic també l’aporta el seu marit, Joel, completament enamorat d’ella, capaç de fer el que faci falta, fins i tot implicar-se en la caça de persones per satisfer la Sheila. I això que és un home més aviat tovet, que sempre fuig dels problemes. En alguna entrevista, Olyphant ha explicat que Santa Clarita Diet no és tant una sèrie de zombies, sinó una sèrie sobre una família que mira d’estar unida en el moment en què tot canvia. I Barrymore -que es productora executiva- la defineix com una sèrie sobre les relacions humanes. En aquest sentit és cert que no estem davant d’una producció convencional sobre zombies, i segurament això és el que la fa atractiva. Personalment crec que els espectadors han de superar el primer capítol, que entra molt ràpidament en matèria, però pot semblar massa absurd. A mesura que anem veient capítols, ens enganxem una mica més. De moment, aquesta aposta de Netflix ens ofereix una primera temporada de déu capítols. I a l’acabar-los, segur que la nostra fam no quedarà saciada.

Categories
SÈRIES
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES