Les bèsties fantàstiques de Harry Potter

Salamandra i Empúries posen a l'abast dels lectors el guió de la pel·lícula 'Bèsties fantàstiques i on trobar-les'
besties fantastiques i on trobar-les j k rowling (1)

Nicola di Padova. Barcelona


El 2017 és un any important per a l’univers de Harry Potter, ja que just fa vint anys que es va publicar al Regne Unit el primer llibre de la saga, La pedra filosofal. Tot i el temps que ha passat, després de set llibres i vuit pel·lícules, els aficionats dels llibres de J. K. Rowling continuen volent més històries sobre el món del jove mag anglès.

El 2016 els fans van ser recompensats amb l’espectacle teatral El llegat maleït i la primera pel·lícula de la nova sèrie Bèsties fantàstiques i on trobar-les, dirigida per David Yates, director també de les darreres pel·lícules de Harry Potter. Aquest film, el primer d’una sèrie de cinc, va ser rebuda pels potterheads (així es coneix als seus aficionats) amb entusiasme.  Com ja es va fer amb l’espectacle teatral, Salamandra en castellà i Empúries en català han publicat els guions originals, en aquest cas escrit per la pròpia J. K. Rowking. Es tracta d’una bonica edició en tapa dura amb il·lustracions d’estil minimalista de les bèsties màgiques protagonistes.

La història d’aquestes bèsties comença amb el perillós mag fosc Gellert Grindelwald (ja conegut en el setè llibre de la saga Harry Potter), que propaga terror en l’Europa dels anys 20. Són anys de por en la comunitat màgica per si els muggles (els no mags) descobreixen l’existència de la màgia. El 1929 el magizoòleg anglès Newt Scamander arriba a Nova York amb una maleta plena de bèsties màgiques. No sabem la raó que ha portat el jove mag fins a Amèrica, però la seva arribada coincideix amb una sèrie d’atacs contra els muggles, obra d’una misteriosa força tenebrosa.

És exactament un animal màgic que s’introdueix furtivament en un banc atret pels objectes brillants i de valor, que permet a Newt trobar Jacob Kowalski, un no-mag (así s’anomenen els muggles a Amèrica) grassonet que, tornant de la guerra, somia amb obrir una pastisseria i vendre dolços de creació pròpia. La manca de diners no el permet seguir amb el seu somni i Kowalski no aconsegueix obtenir un préstec. És en el banc on, per error, Newt confon la seva maleta amb la de Kowalski (plena de dolços) i al tornar a casa el no-mag allibera les bèsties màgiques de Newt, que fugen per tota la ciutat. Aquest és només el començament de la història que portarà Newt a trobar-se amb la comunitat màgica americana i els MACUSA (el congrés màgic americà), amb les bruixes germanes Tina i Queenie Goldstein i haver d’enfrontar-se a una perillosa amenaça.

Aquesta nova entrega del món màgica de Harry Potter representa un nou inici i, si per una banda, recupera alguns dels elements que més han fascinat de la sèrie principal (les bèsties màgiques, els encanteris i el personatge de Newt Scamander, ja conegut com l’autor del llibre que utilitzen els alumnes de Hogwarts per estudiar els animals), per l’altra obre escenaris nous aprofundint en la història d’alguns personatges dels llibres, com Grindelwald i promet una interessant evolució que ens permetrà trobar-nos de nou amb personatges tan estimats com Albus Dumbledore en les properes pel·lícules. Màgic!

Categories
Fantàstica / Ciència-ficcióInfantil i juvenilLLIBRES
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES