Homenatge al musical amb accent femení

‘Arnau Tordera i les dones’, una proposta musical de petit format que repassa temes de compositors de totes les èpoques
Fotografia de Dolors Pena.

Maria Nunes / @mnunesal


El cantant Arnau Tordera dóna la mà als millors compositors de totes les èpoques del teatre cantat per parlar dels diversos matisos de la passió amorosa amb accent musical i nom de dona. Antoni Font-Mir dirigeix aquesta producció de La Nota Teatre, que proposa com ho feia el seu emblemàtic espectacle Records a Broadway (2012), un musical de petit format interpretat totalment en directe i en català. En aquest cas, podríem parlar d’un micromusical protagonitzat pels cantants/actors Arnau Tordera i Estel Tort i la pianista Maria Mauri, que versionen disset temes que combinen el musical de Broadway amb l’autòcton per oferir una visió diferent d’aquest gènere, defugint les grans produccions i fent arribar al públic el teatre musical d’una manera més propera i més íntima.

Tot seguint un mínim fil narratiu dedicat a exaltar l’experiència amorosa en totes les fases i registres, Arnau Tordera, fidel al seu estil personal i amb americana de lluentons, va desgranant un seguit de cèlebres temes musicals de compositors clàssics com Stephen Sondheim, Richard Rodgers, Leonard Bernstein o Andrew Lloyd Webber, que evoquen noms de dones. La majoria d’aquests temes són adaptats en versió al català per Rosa Collell i Antoni Font-Mir, i per Roser Batalla i Roger Peña.

«Beautiful Girls» de Follies, «Love I here» o «Everybody ought to have a maid» de A funny thing happened on the way to the Forum (Golfus de Roma), «Maria» de West Side Story, «Pretty women» i «Johanna» de Sweeney Todd, «The Point of No Return» de The Phantom of the Opera, «Why does she love me?» de Love Never Dies, «Being Alive» de Company o la divertitda «Ària de la palla» de La Perritxola de Jacques Offenbach… Romàntics, tendres, apassionats o satírics, tots aquests cèlebres temes de Broadway es combinen amb els de musicals autòctons. És un plaer poder tornar a sentir “Madeline” del Poe d’Òscar Roig i Joan Lluís Bozzo, o «La carta» i «L’amor no és cec» de Flor de nit del tàndem Albert Guinovart/Manuel Vázquez Montalbán. També és un plaer recordar el «Ferida d’amor» de Verdaguer, ombres i maduixes on Arnau Tordera posa música als versos de Jacint Verdaguer, o la «Rosó» de  Pel teu Amor de Josep Ribas i Miquel Poal Aregall que sempre fa vibrar intensament el públic. Tot plegat, ens ofereix en el petit escenari del Versus un espectacle refrescant per als fans del teatre musical i per als incondicionals d’Arnau Tordera.

_________

Arnau Tordera i les dones / Versus Teatre (Castillejos, 179) / Direcció d’escena: Antoni Font-Mir / Cantates: Arnau Tordera i Estel Tort / Piano: Maria Mauri / 70 minuts / 24 euros / www.versusteatre.com

Categories
ESCENAMÉS MÚSICAMusicals
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES