Tres llibres per passar-se de la ratlla

Les editorials Mediterrània, Libros del Zorro Rojo i Blackie Books proposen tres títols per estimular la creativitat dels més petits
Detall d'una il·lustració del llibre 'Pintors', que publica Libros del Zorro Rojo

Alba Puig. Barcelona / @littlecuentus


Quan els més petits aprenen a agafar un llapis de color o una cera, tots els adults ens hi tirem al damunt perquè pintin cada cosa del seu color i perquè mantinguin el colors dins les línies corresponents del dibuix. Frases com “però on has vist que els arbres siguin roses” o “vigila no et passis de la ratlla” són habituals en espais on hi convisqui un paper, colors i una ment inquieta. Tot i que està molt bé que els petits aprenguin a pintar o colorejar, també està molt bé que els adults desaprenguem a fer-ho, és a dir, deixem lliure la nostra imaginació per dibuixar sense límits.

Un llibre sensacional per a dur a terme aquesta missió és L’art, quina marranada! que acaba de publicar l’editorial Mediterrània. És un petit manual de la taca ben feta, és a dir, un compendi de taques realitzades pels millors artistes i en diferents estils per tal de posar-nos a prova en l’art d’embrutar el paper. Des de Miró a Pollock, passant per Calder o Klee, el llibre és ideal per perdre la por a les temudes taques perquè… com més millor!

Un porquet fa de guia dins del museu de les taques i et presenta les diferents taques per tal que tu puguis decorar els teus propis quadres. Alhora que es fa dibuix i es juga amb les variacions que ofereixen els diferents materials i taques, és una manera divertida d’acostar els més petits a conèixer grans mestres de l’art contemporani.

Un altre conte sensacional per aprendre a deixar volar la imaginació entre les taques és Pintors de Libros del Zorro Rojo, un àlbum il·lustrat en el que dos germans massa nets i polits per entrar a la banyera es dedicaran a pintar-se el cos i tot el que doni de si una caixa d’aquarel·les, convertint-los en mariners, indis o gats.

I per últim Sóc un artista, de la Marta Altés i publicat per Blackie Books. El llibre perfecte per tots els nens i nenes que gaudeixen fent art. Al protagonista de Sóc un artista li encanten els colors, les formes, les textures i TOT allò que l’inspira: els mitjons, allò que guarda a la nevera… ni tan sols el gat s’escapa d’una bona mà de pintura! Només hi ha un problema, però: la seva mare no sembla tan entusiasmada com ell… Amb aquests tres contes us deixem… amb les mans a la pintura!

Categories
Infantil i juvenilLLIBRES
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES