La sexualitat de diverses dones d’una mateixa família

'Històries íntimes' és un recull de relats eròtics de Jenni Rodà i Neus Verdaguer protagonitzats per dones de diverses generacions
Jenni Rosà i NEus Verdaguer Històries íntimes bromera

Álvaro Muñoz. València / @AlvaroMunyoz


Feia molt de temps que no llegia un llibre de temàtica eròtica. Recordo que l’últim era massa directe, no pas eròtic sinó obscè, i allò em va crear una reticència al gènere. Això no obstant, en veure que una de les autores era Jenni Rodà (a qui llegeixo sovint a la revista Descriu) vaig deixar els tòpics a banda i vaig començar el llibre amb gust, i va ser tot un encert.

Històries íntimes (Bromera) és un recull de narracions eròtiques amb un marc comú: són dones de la mateixa família. Amb el pretext d’un dinar familiar de diumenge, les autores donen el tret de sortida a endinsar-nos en la vida sexual de cadascuna d’elles. M’ha agradat molt la diversitat de tabús que s’hi trenquen. La sexualitat, per desgràcia, està concebuda —majoritàriament—com a home-dona, amb la tendència a gaudir més per part de l’home i que la dona s’hi quedi amb ganes de més. Doncs bé, aquesta situació només hi apareix en condició de crítica al tedi sexual. Com en qualsevol família, l’edat i les generacions marquen formes diferents de fer les coses. I sí, també de forma sexual. La vergonya de les primeres relacions amoroses deixa pas a les ganes d’innovar, i més tard, en ser grans, a la sensació que hi ha més coses a banda de la part física.

La diversitat hi és ben present. Era una cosa que amb les dues primeres històries vaig pensar: “espero que no totes siguin en un context heterosexual”, però només vaig engegar la narració de la tercera dona vaig saber que hi havia heterogeneïtat, com toca. L’amor lèsbic té un paper important dins del llibre, fet que el fa ser més rigorós amb la societat actual. Una altra de les coses que més m’ha agradat és l’atreviment en la narració sense caure en un cercle repetitiu en què tot sembla igual. La dona, com l’home, té impulsos sexuals. No sempre serà l’home qui faci el primer pas, elles també tenen ganes de gaudir del sexe, i així s’hi representa. Elles també volen aventures, elles també es masturben i, sobretot, elles manen sobre els seus desitjos.

El llibre fa un suculent recorregut intergeneracional. Comença amb una noia jove que a la festa de graduació i com a conseqüència de l’alcohol es deslliga de les obligacions i li seguirà el joc amb aquell noi de classe que sempre li ha cridat l’atenció. Continua amb una narració que t’atrapa, per mares i ties que tenen diferents visions i postures respecte del sexe, cadascuna d’elles amb unes resolucions més o menys efectives. Per últim, tracta la vida monòtona sexual amenitzada pel descobriment del seu marit –aparentment sense ganes de vida sexual— gaudint com mai veient un vídeo porno. Històries íntimes, que va guanyar el Premi de Literatura Eròtica La Vall d’Albaida, ofereig una lectura ràpida, àgil i que et farà despertar l’instint animal. Perquè fer que ens imaginem en la nostra ment les situacions que s’hi narren no és senzill, però aquestes dues autores ho han aconseguit de bon tros.

Categories
EròticaLLIBRESRelats
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES