‘Artaban’, un quart rei mag apareix al Teatre Condal

L’espectacle familiar 'Artaban, la llegenda del quart rei mag' és un musical que parla d’un príncep que s’afegeix a l’expedició reial

Júlia Costa. Barcelona / @liujatasco


Un dels espectacles musicals que aquests dies es poden veure al Teatre Condal és aquest conte nadalenc, Artaban, un musical molt ben presentat, amb un conjunt d’actors i actrius excel·lents encara que, pel que fa a les veus, no totes estan a la mateixa alçada. La narració s’inicia durant la màgica nit de reis, en la qual els infants tenen dificultats per dormir. La Clàudia i l’Eloi explicaran al seu germà, Blai, una llegenda, la d’aquest Artaban, un jove príncep fascinat per les estrelles.

El príncep, amb les patges Caterina i Roseta com a divertides i esvalotades companyes d’aquesta aventura, travessarà el desert tal de per sumar-se a l’expedició dels Tres Reis Mags, seguint l’estel d’Orient. Pel camí aprendrà com els petits gestos que fas al llarg del viatge són igual o més importants que les grans missions que el destí t’ha encomanat. I, en definitiva, que l’important és més aviat el camí que no pas el destí esperat i que en aquest camí ens fem grans i responsables. I que si cal renunciar al destí per tal d’ajudar qui ho necessita, cal fer-ho.

La història és una versió lliure d’un popular conte nadalenc de Henry van Dycke (1852-1933), educador i clergue americà, que ha generat moltes adaptacions teatrals i moltes versions. Un safir que es troba actualment al Museu d’Historia Natural de Washington va rebre el nom de safir d’Artaban. La direcció de l’espectacle està a càrrec de Marc Angelet i de Marc Sambola pel que fa al tema musical. El paper d’aquest príncep dels estels el fa, molt bé per cert, Raimon Ferrer, a qui hem vist i escoltat en diferents musicals i que també participa a Broadway A Capella.

És aquest un espectacle per a tots els públics, sobretot per als infants i joves, sobre tot a partir dels set o vuit anys. L’escenografia i el vestuari són excel·lents, així com la il·luminació. La imaginació que comporta la representació dels diferents escenaris per on s’esdevé la narració omple tot el conjunt de poesia. Un punt feble és la irregularitat en el tema vocal i alguns problemes puntuals de so. Alguns dels intèrprets són, potser, més actors que no pas cantants. En tot cas això no desmereix el conjunt i fa que aquest espectacle sigui molt recomanable per a aquests dies nadalencs. Les produccions dirigides als infants no sempre tenen la dignitat que caldria a l’hora de portar-se als escenaris, per sort, no és el cas. L’obra traspua un gran respecte per al públic infantil. També les lletres, de Yasmina Rincón, han estat treballades amb cura, correcció i intel·ligència.

 

________

Artaban, la llegenda del quart rei mag Teatre Condal (Av. Paral·lel, 91) / Dramaturgia de Marc RosichDirecció de Marc Angelet / Fins el 4 de gener de 2018 / 90 minuts / www.teatrecondal.cat

Categories
ESCENAFamiliarsMusicals
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES