Les grans cançons de Broadway a cappella al Teatre Condal

Els temes musicals són interpretats per tretze excel·lents cantants de musicals, de casa nostra, dirigits per Gerard Ibáñez

Júlia Costa. Barcelona / @liujatasco


La recent renovació del Teatre Condal i la seva orientació, lligada al projecte artístic ONYRIC, amb l’objectiu d’acollir produccions musicals molt diverses i renovadores, compta aquests dies amb una programació interessant i de gran qualitat. Un dels espectacles que s’ofereixen és aquest magnífic Broadway a cappella. Es tracta d’una antologia de temes musicals de Broadway interpretats per tretze excel·lents cantants de musicals, de casa nostra, dirigits per Gerard Ibáñez.

El conjunt canta en directe, balla, es mou amb seguretat i precisió i juga tan sols amb el conjunt de veus d’aquests tretze actors i actrius, sis dones i set homes, capaços de fer-nos oblidar que no hi ha cap orquestra convencional al darrera. Un vestuari sobri, que juga amb el vermell, el negre i el blanc, i que potser seria l’únic aspecte a millorar una mica, es conjumina amb un joc evocador de llums i ombres, que contribueixen a assolir la màgia que s’aconsegueix a l’escenari i a la sala, en general.

Els intèrprets són, per ordre alfabètic: Víctor Arbelo, Juli Algar, Helena Clusellas, Paula Costas, Raimon Ferrer, Noelia Gómez, Mikel Herzog, Raquel Jezequel, Edgar Martinez, Xavi Navarro, Sara Pi, Nerea Royo i Davebat Box. La coreografia és obra de  Zuhaitz San Buenaventura.  Una de les virtuts de l’espectacle és que els temes s’ofereixen en anglès però també en castellà i català. Gerard Ibáñez és un home molt lligat a la música i al teatre, amb una llarga trajectòria com a intèrpret i professor. Ha dirigit un gran nombre grups corals, ha col·laborar amb els mitjans, en programes com Oh Happy Day i com a crític musical i ha modernitzat i arranjat cançons populars catalanes però també modernes o d’autor.

Cal consultar la cartellera, ja que aquests dies al Condal s’alternen diferents propostes, totes elles interessants i de qualitat. Això potser dona dinamisme a la programació però també resulta un problema a l’hora de fer recomanacions precises. En tot cas és fàcil accedir a la programació a través de la xarxa, així com a la informació sobre ofertes diverses, pel que fa al preu o nombre d’entrades. El Paral·lel no és -encara- Broadway però ho pot ser en un futur, ja que el nombre de professionals que es dediquen al gènere del musical va en augment i s’ha assolit uns bons nivells d’excel·lència. Un espectacle molt recomanable per a totes les edats i gustos musicals.

 

________

Broadway a cappella Teatre Condal (Av. Paral·lel, 91) Direcció de Gerard Ibáñez / Fins el 27 de gener de 2018 / 75 minuts / www.teatrecondal.cat

Categories
ESCENAMusicals
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES