Un gran Buchbinder i companyia al Palau de la Música

El pianista va interpretar concerts per a piano de Mozart i Beethoven amb l’Orquestra Simfònica Camera Musicae
Buchbinder Palau de la Música

Manel Haro / @manelhc


El pianista austríac Rudolf Buchbinder (1946) és gat vell i se li nota, especialment si toca Beethoven, el seu compositor estrella. Després de la seva visita el 2020 a L’Auditori per interpretar la integral dels concerts per a piano y orquestra del compositor alemany, ha tornat a Barcelona, en aquest cas al Palau de la Música, per proposar una lectura del Concert per a piano núm. 1, en Do major de Beethoven i el Concert per a piano núm. 21, en Do major de Mozart, acompanyat de l’Orquestra Simfònica Camera Musicae de Tarragona, amb direcció del propi Buchbinder.

El pianista va oferir tot un espectacle de força i estil que va anar in crescendo al llarg de la nit, i no és que la peça de Mozart, la primera del programa, fos una mena d’escalfament per a un posterior Beethoven, però sí és cert que la maquinària, la compenetració entre solista i orquestra, va funcionar en la seva millor expressió amb Beethoven. Fins i tot la propina de la nit, la repetició del rondó final del Concert per a piano de Mozart, va sonar molt millor en aquesta segona versió que en la primera, i Buchbinder va saber explotar aquesta mena de joc entre solista i orquestra d’anades i vingudes per acabar el seu concert amb un aire absolutament triomfant.

L’Orquestra Simfònica Camera Musicae va tenir una molt bona actuació, va ser una digníssima acompanyant d’un esplèndid Buchbinder que va saber generar complicitat entre els músics. Tots plegats van oferir un espectacle compacte, equilibrat i amb protagonisme repartit. El concert, que s’emmarca en el cicle Palau 100, va ser una prova més de la gran temporada que està oferint el Palau de la Música, en uns temps especialment difícils que reclamen, justament, esdeveniments musicals com aquest.

Categories
CLÀSSICAConcerts
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES