‘Els crims d’Essex’, els assassinats que van commocionar Anglaterra

La sèrie de Filmin reconstrueix els fets reals ocorreguts el 1985, quan cinc membres d’una família van aparèixer morts a casa seva
Els crims d'Essex

Manel Haro / @manelhc


Una de les sèries criminals que es poden veure a la plataforma Filmin és Els crims d’Essex, basada en un cas real, l’assassinat de cinc membres d’una família l’any 1985 en aquest comtat d’Anglaterra. A la sèrie, la policia arriba al lloc dels fets després de rebre un avís d’un altre membre d’aquesta mateixa família que alerta que el seu pare l’acaba de trucar per dir que la seva filla (germana del denunciant) s’ha tornat boja i que estan en perill. Quan arriba la policia, ja és massa tard i només poden certificar la mort d’un matrimoni gran, la seva filla i els dos nets petits. La filla, una noia jove, ha aparegut amb una escopeta a les mans apuntant al seu coll on té dos forats de bala.

Tot sembla indicar que la dona ha matat els seus dos fills a més dels seus pares i després s’ha suïcidat, però un dels policies (Mark Addy) sospita que allò no és exactament com sembla, començant perquè li sembla estrany que la dona tingui dos trets al coll i no un. Encara que aquest policia té les idees bastant clares i troba que hi ha prou evidències per continuar la investigació, els seus superiors prefereixen tancar el cas ràpidament per la pressió política i dels mitjans de comunicació, així que la tesi de la dona com a assassina i el posterior suïcidi els encaixa. Si l’espectador compra la tesi d’aquest policia, ràpidament tindrà clar el sospitós.

A mesura que avancen els capítols de la sèrie -sis, en total-, els indicis que apunten a aquest sospitós són més evidents, però falten les proves incriminatòries i la negligència de les autoritats per tancar el cas ràpid no ajuden aquest policia a fer un gir al cas. El misteri d’Els crims d’Essex no és tant descobrir qui és l’assassí, sinó saber si aquest agent aconseguirà que el seu sospitós sigui detingut, jutjat i condemnat.

La sèrie és entretinguda, encara que no explica res que no hàgim vist moltes vegades al cinema i la literatura. El crim real sembla ser un dels més famosos de la crònica negra britànica, però la versió que veiem a Filmin introdueix alguns nous personatges i es pren algunes llicències a l’hora de reconstruir els assassinats. Els crims d’Essex compta amb alguna cara coneguda entre el repartiment com la de Freddie Fox (The Crown), Stephen Graham (Hierve) i Mark Addy (The Full Monty).

Categories
SÈRIES
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES