Fades modernes que creuen en la màgia de les petites coses

David Aceituno i Esther Gili posen text i il·lustracions a 'Encantadas', un llibre infantil ple de màgia

Alba Puig. Barcelona / @albapuigr


El llibre Encantadas, publicat per Lumen, és la fantàstica unió de les il·lustracions d’Esther Gili i els textos de David Aceituno. Esther Gili, coneguda en el món on-line pel seu blog “39 semanas” sobre les experiències d’una mare recent i sota el seu alter ego de madre novata, treballa com a il·lustradora de llibres de text entre altres mil projectes i està a punt que el llibre 39 semanas y mis experiencias como madre novata, basat en el seu blog, arribi a llibreries. David Aceituno ha escrit diversos poemaris i ha publicat també a Lumen l’àlbum il·lustrat per a grans i petits sobre els petons, Besos que fueron y no fueron, i es dedica al sector editorial.

Qui són les Encantades? En què es diferencien les fades i les bruixes? Com és un dia qualsevol en la vida d’una Encantada? En les pàgines d’aquest llibre ho descobriràs tot sobre aquests éssers màgics: des de la llegenda del seu origen o els tipus d’Encantades que existeixen, fins als seus secrets i desitjos. El llibre ens proposa trobar de nou la màgia més enllà dels contes de fades i aprendre a veure-la en els petits detalls o dins d’un mateix, només cal obrir bé els ulls i estar de bon humor.

La història explica que una fada i una bruixa compartien un sol cor ple de màgia però per amor es trencà i tota la màgia es va escampar, deixant a cada dona un sospir de màgia. Així van néixer les Encantades. El llibre és com un àlbum de retalls on es van presentant algunes de les Encantades i on trobem maneres de reconèixer-les, Encantades secundàries o un catàleg abreujat de papallones que apareixen amagades entre les pàgines. Una breu menció per una de les Encantades més especials, la vella Doña Consuelo –Un hada sana sana pero sin rana-, que té en la seva botiga tiretes per a tot tipus dolors, des de mal al genoll fins a mals d’amor, nervis o ressaca.

Les il·lustracions en aquarel·la són una meravella i cada Encantada està perfectament definida en el seu context i estil. Els textos, gairebé poesia descriptiva acompanyen les imatges de manera impecable, sense treure’n el protagonisme ni avançant massa detalls. El llibre a Instagram és tot un fenomen i sota el hashtag #encantadaslibro es poden veure il·lustracions i textos dels autors a més a més d’imatges dels llibres amb els seus propietaris que ells mateixos han penjat a la xarxa.

Categories
Infantil i juvenil
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES