‘Joc de Trons’ porta l’hivern al Museu Marítim de Barcelona

'Game of thrones: The touring exhibition' exposa materials i escenaris de la sèrie d'HBO basada en la saga de George R. R. Martin
'Joc de Trons' porta l’hivern al Museu Marítim de Barcelona
Els visitants podran seure al tro de ferro de 'Joc de Trons' / Foto: Joanma Tena

Patricia Tena. Barcelona


Tot i que sembla que el fred  no acaba d’arribar i que encara preferim menjar un gelat a unes castanyes, ara sí que podem dir que l’hivern ha arribat a Barcelona. Encara que només sigui de la mà de la sèrie televisiva Joc de Trons, on els personatges han de lluitar per aconseguir el poder i el tro dels set regnes, alhora que han de fer front a un hivern que dura anys i que va acompanyat per l’aparició d’un exèrcit de morts contra els que lluitar. La sèrie, creada per David Benioff i D. B. Weiss per la cadena HBO, es basa en la saga de George R.R. Martin, Cançó de gel i foc, i des de la seva estrena al 2011, s’ha convertit en tot un fenomen literari i televisiu. El seu univers,  a mig camí entre medieval i fantàstic, compta amb una legió de fans que esperen, ansiosos, la vuitena i última temporada; que encara no té data concreta però que està prevista per 2019. Moltes escenes de les darreres temporades es van rodar en localitats espanyoles, i, de fet, la Catedral de Girona i el Castell de Santa Florentina a Canet de Mar van ser escollides per diferents trames durant el rodatge de la sisena. Ara, Barcelona acull la primera gran mostra mundial i itinerant sobre Joc de Trons; més de 1.000m2 del Museu Marítim dedicats a la sèrie i que es podrà visitar fins al proper 7 de gener de 2018.

A Game of thrones: The touring exhibition  -organitzada per HBO Global Licensing, la productora GES y la promotora local Sold Out- es pot passejar per escenaris emblemàtics de la sèrie com la senda del Camino Real, Desembarco del Rey o la ciutat de Meeren entre d’altres.  En un ambient de llum tènue i paisatges hivernals en la seva gran majoria, el visitant veurà una gran mostra de vestuari dels principals protagonistes: Margaery Tyrell (Natalie Dormer) i Joffrey Baratheon (Jack Gleeson), Tyrion Lannister (Peter Dinklage), Sansa Stark (Sophie Turner), Cersei Lannister (Lena Headey) i Jamie Lannister (Nikolaj Coster-Waldau), Robb Stark (Richard Madden) o Melisandre (Carice Van Houten), entre d’altres. Pels passadissos també trobem vitrines i expositors amb objectes que de ben segur els fans de la sèrie reconeixeran a l’instant, com  ara una màscara de Los Hijos de la Arpía (utilitzada pels insurgents de Meereen), els tres ous de drac (lliurats a Daenerys com a regal de noces), l’agulla de pit de la Mano del Rey, la mà d’or que porta a les últimes temporades el Matarreyes o algunes capes dels membres de la Guardia de la Noche i eterns vigilants del Mur.

El recorregut, que es fa en  horaris reservats prèviament per evitar la massificació de visitants, va acompanyat també per alguns elements multimèdia com pantalles que emeten alguns dels moments més àlgids de la ficció televisiva, com el cèlebre “Hold the door, hold the door… Hodor”.  El tour compta, pels més mitòmans, amb espais interactius, principalment pensats per a fer-se fotografies com a record. Entre ells destaca l’escalada pel mur de gel, una amb l’espasa de Ned Stark o, la més original, fer-nos in situ una fotografia a la Sala de los Rostros a Braavos, on els rostres que pengen de les parets són utilitzats com a disfresses pels homes sense rostre. I on, a partir d’aquell moment s’inclourà el nostre també, tot i que de forma efímera.

Just abans de finalitzar el recorregut, trobareu una botiga de marxandatge oficial (com samarretes, llibretes, DVD’S de la sèrie o els pelutxos de llop huargo dels Stark), així com una reproducció molt fidel del Trono de Hierro, on podreu seure i sentir el poder de governar els Set Regnes i emportar-vos una fotografia de record feta per un professional (pagant 12 euros, això sí). La pregunta d’or és: mereix  realment la pena visitar l’exposició de Joc de Trons? Us diré: depèn del vostre grau de frikisme o fanatisme. Si sou mitòmans i us emociona veure decorats i atrezzo de la sèrie sí; si pel contrari us conformeu amb veure els episodis però no aprecieu estar davant del vestit de Cersei Lannister, no gasteu els 15-19 euros que val l’entrada. Recomanable per a molt fans de la sèrie, ja que és una forma d’amenitzar l’espera de l’última temporada d’aquesta gran saga que ens mostra amb uns diàlegs brillants que en el poder i en el joc de trons, o guanyes o mors.

 

Joc de Trons

Foto: Joanma Tena

Exposició de 'Joc de Trons' a Barcelona

Foto: Joanma Tena

Exposició de 'Joc de Trons' a Barcelona

Foto: Joanma Tena

Exposició de 'Joc de Trons' a Barcelona

Foto: Joanma Tena

 

________

Game of thrones: The touring exhibition / Museu Marítim (Av. de les Drassanes, s/n) / Fins el 7 de gener de 2018 / De 15 a 19 euros / gameofthronesexhibition.com

Categories
ARTCINEExposicionsFantàstic
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES