L’art de tibar l’arc

A 'Revelaciones de la maestra del arco' Javier Vela narra una història intemporal al Japó barrejant diversos gèneres
Revelaciones de la maestra del arco

Mario Guerrero / @MarioGuerrero_G


Revelaciones de la maestra del arco (Pre-Textos) és un llibre breu que reuneix aforismes, poemes i anècdotes històriques, tot això intercalat en la narració d’una història protagonitzada per dues dones, Naoko i Hitomi, de les quals es narren els seus respectius passats . El seu autor és Javier Vela (Madrid, 1981), qui amb la seva novel·la recorre la història de les dones i del tir amb arc en un Japó intemporal.

L’arc destaca com a objecte de saviesa i de llibertat, desprenent-se dels estereotips que, des d’Occident, tenim sobre el món asiàtic. A través de frases curtes i de descripcions de grans bellesa, el lector fa un recorregut a través de personatges singulars i una narració palpitant. Vela obre davant seu un món mític, meitat real i meitat fictici, i ho barreja fins que el lector és incapaç de saber què hi ha de realitat històrica i quant d’invenció.

Tots els textos inclosos, de qualsevol època, giren al voltant de l’arc, les fletxes i el Japó. En aquestes pàgines, entre les quals s’inclouen algunes fotografies, es planteja també el futur de la novel·la i s’explora la bellesa dels elements, la fragilitat dels instants i la veloç desaparició del present. Es tracta d’una novel·la delicada i polida fins a l’extrem que transporta el lector a un món fictici que mai va poder imaginar.

Categories
LLIBRES
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES