Fer-se gran per dintre i per fora

Vanesa Martinez i Viv Campbell publiquen 'A vegades em sento petita', un conte sobre la importància dels valors
A vegades em sento petita Vanesa Martinez i Viv Campbell

Manel Haro / @manelhc


Vanesa Martinez (text) i Viv Campbell (il·lustracions) ens proposen una història per a joves lectors que ens fa reflexionar sobre com és de relatiu sentir-se gran o petita i fer-nos pensar que sentir-se petita no és pas tan dolent perquè a vegades les coses menudes són les més importants. I no només les coses, també els gestos. Parlem del conte A vegades em sento petita, guanyador del II Premi Algar de Contes Infantils, que publica Animallibres en català i Algar en castellà. La protagonista és una nena petita que comença el relat justament explicant com se sent quan passeja sota els arbres grans i frondosos, quan seu en una enorme butaca a llegir o quan mira el cel i el veu tot estrellat i s’imagina els planetes que l’habiten.

Poca broma, la protagonista vol ser astronauta, així que per molt petita que se sent, té grans aspiracions. Hi h moltes maneres de ser gran, i no només es tracta de créixer per fora, també es pot ser gran creixent per dintre. És així com ens parla del Joaquim, un noi que té cura del medi ambient; o del doctor Ferrer, que ajuda les persones a sentir-se bé; o la senyora Elisenda, que dona un cop de mà en el menjador social del barri. Es pot ser petita i gran alhora, i el més important és que per passar-ho bé n’hi ha prou amb jugar amb els amics, llegir una estona, passejar amb el gos i moltes més activitats que es poden fer en companyia.

A vegades em sento petita és un llibre que permet a les famílies parlar sobre els valors, sobre les coses que ens fan sentir bé, sobre les pors i els límits mentals que nosaltres mateixos en imposem, o sobre com podem implicar-nos per construir una societat millor, entre altres qüestions. Sentir-se petita o sentir-se gran depèn de com es mirin les coses i tot pot tenir el seu costat bo. ¿O no ens agrada als adults sentir-nos petits quan mirem el cel o un paisatge impressionant? El llibre conté un pòster que apodera els joves lectors, perquè al cap i a la fi, cadascun d’ells pot somiar ser tan gran com vulgui. Fins i tot, tan gran com per arribar a l’espai i ser astronauta!

Categories
Infantil i juvenilLLIBRES
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES