Per quin futur lluitem?

La Calòrica allarga la vida de la comèdia guardonada 'Fairfly', de Joan Yago, al nou Espai Texas de Barcelona
Fairfly
Fotos d'Anna Fàbrega.

Víctor Bargiela / @VictorBargiela


Després de tancar les portes l’any 2020, els cinemes Texas han tornat a obrir el local del carrer Bailèn de Barcelona reinterpretant la seva oferta cultural. El nou Espai Texas compta amb dues sales de cinema i un nou espai escènic que té capacitat per a 200 persones. Aquesta nova sala de teatre, fruit de la unió de dues sales de cinema, ofereix un escenari a mig camí entre les grans sales de la ciutat i els espais de microteatre. És un equipament cultural molt necessari per a la ciutat que permet acollir produccions teatrals de format mitjà, com és el cas de l’espectacle Fairfly, produït per la companyia de teatre La Calòrica i el Teatre Tantarantana.

La comèdia es va estrenar l’any 2017 al Teatre Tantarantana i va merèixer els premis Butaca 2017 al Millor espectacle de petit format i al Millor text, els Premis de la Crítica 2018 al Millor espectacle de petit format i els Premis Max 2018 al Millor espectacle revelació i a Millor autoria revelació. Ara ha aterrat a l’Espai Texas, on es representarà cinc vegades per setmana (de dimecres a diumenge) fins a finals d’abril.

 

Fairfly Anna Fàbrega

 

Sobre l’escenari hi trobem quatre amics (interpretats per Esther López, Xavi Francés, Aitor Galisteo-Rocher i Vanessa Segura) que discuteixen com afrontar l’obertura d’un ERO que els ha anunciat l’empresa de nutrició infantil on treballen. Mentre preparen un manifest, els sorgeixen dubtes sobre quins són els seus objectius: lluiten per millorar el món o només volen salvar el lloc de feina que ni tan sols els agrada?

La Calòrica presenta aquesta obra marcada pel compromís polític que caracteritza totes i cadascuna de les seves creacions teatrals. Joan Yago planteja un text ple de matisos que reflexiona entorn el món empresarial. Mostra l’emprenedoria sense glorificar-la, critica les empreses depredadores sense deixar de banda les familiars, tot fent una crítica a la necessitat imperiosa de creixement econòmic constant, plantejant les qüestions ètiques que s’entrecreuen en aquesta equació empresarial.

L’escenografia és senzilla: una taula rodona i quatre cadires. La il·luminació acompanya l’obra en algun canvi d’escena però no destaca i la música és gairebé inexistent. En aquesta representació austera, el text formidable i sempre àcid de Joan Yago i la magnífica interpretació dels quatre actors prenen el protagonisme absolut en una combinació guanyadora que aconsegueix un resultat fantàstic. Fairfly ens fa riure, ens diverteix i, mentrestant, ens fa pensar en com és aquest futur pel que lluitem.

Categories
ComèdiaESCENA
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES