La màgia dels contes i del teatre

'El gran llibre màgic' és la proposta nadalenca del Teatre Goya per a un públic familiar

Alba Puig. Barcelona / @albapuigr


En unes dates on els menuts de la casa tenen vacances de Nadal s’amplien les propostes d’oci per a ells, per exemple la que ofereix el Teatre Goya. El gran llibre màgic és una obra de teatre musical recomanada per nens i nenes a partir de 4 anys. Com ens expliquen a l’inici de l’obra, el Gran Antonelli i Luiggi Il Castratti son dos xarlatans del segle XIX obstinats en la guarició d’absolutament tot utilitzant els elixirs de la seva pròpia creació. En aquest primer lliurament de la trilogia, el tàndem de farsants s’embarcarà en una missió plena d’aventures; hauran d’introduir-se (literalment) en el Gran Llibre Màgic que ha estat fetillat per la malvada Virus i aconseguir que els personatges dels contes tradicionals deixin de patir alteracions provocades per aquesta conjura. Ho aconseguiran? Paraula de Xarlatà!

El gran llibre màgic es presenta al teatre amb una escenografia senzilla però molt impactant, on un llibre gegant va passant pàgines i va mostrant els paisatges i escenes dels contes populars. També es fa ús del fum i de les llums per alguns efectes puntuals, cosa que manté les boques obertes dels espectadors més petits. Els números musicals durant la majoria de les escenes ajuden a mantenir el ritme de l’espectacle i, el que és més d’agraïr, és la gran interacció dels actors amb el públic. Durant tota l’obra l’escenari va més enllà de la zona delimitada i els actors es mouen lliurement per l’espai, fent que sigui una obra per gaudir a platea.

La temàtica dels contes populars atacats per un virus informàtic atrapa ràpidament al públic menut ja que és un tema que els toca d’aprop i coneixen bé. De totes maneres, tot i aparèixer la Caputxeta vermella i el Gat amb botes –més familiars per l’edat recomanada- apareixen també un Comte Dràcula i un Pirata Barbanegre que potser no són tan coneguts. El que cal destacar de l’obra és que hi ha diferents nivells de comprensió. Mentre els més petits es queden amb les cançons i accions dels xarlatans protagonistes, els més grans -7 a 9 anys- es queden amb les paraules més complexes i les cançons al complet. Finalment el public adult entén del tot l’obra on alguns dels gags i bromes pensats per ells, tot i ser agradables pels grans, fan que a vegades els petits no entenguin les rialles al comparar, per exemple, una velleta amb la inconfundible Duquesa de Alba. En resum, podem dir que es tracta d’una obra per gaudir grans i petits de la màgia dels contes i del teatre durant aquestes festes i que es pot arrodonir fent-se una foto amb els personatges a l’acabar l’espectacle.

 

_________

El gran llibre màgic / Teatre Goya (C/ Joaquín Costa, 68) / Text d’Albert Garcia / Creació musical de David Àvila / 18 euros / Fins el 10 de gener de 2016

Categories
ESCENAFamiliars
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES