‘Desparejado’, l’abisme després de la ruptura

La sèrie de Netflix està protagonitzada per un home que ha de refer-se després que la seva parella durant disset anys el deixi sense motiu aparent
desparejado netflix

Manel Haro / @manelhc


Després d’una llarga relació, tornar al mercat no és fàcil, sobretot si la ruptura ve sense esperar-la, quan pensaves que tot anava bé. Això és el que li passa al protagonista de la sèrie de Netflix Desparejado. Ell és Michael (Neil Patrick Harris), un agent immobiliari de Nova York que just el dia que dona una festa d’aniversari a la seva parella Colin (Tuc Watkins), aquest li anuncia que ha deixat la casa on vivien els dos i que vol començar una nova etapa sense ell, després de disset anys junts. Michael ni s’ho imaginava, mira de saber-ne els motius, però Colin no els hi dona. Senzillament marxa.

A partir d’aquí, Michael passa per diverses fases: primer no accepta la ruptura, es mostra enfadat amb la seva exparella perquè no li ha donat explicacions, després comença a pensar que ja ha començat una relació amb un altre home. Hi ha la fase de dol, tot i que la sèrie és més en clau de comèdia romàntica, que de drama pur. Mentrestant, el protagonista mira de refer la seva vida, s’implica més en la seva feina i es descarrega alguna aplicació per lligar. Però en aquestes aplicacions, Michael se sent fora de joc, ja que les coses han canviat molt des que ell era solter uns anys enrere.

A més hi ha el tema de l’edat. Michael se sent massa gran com per a tornar a lligar (té més de quaranta però menys de cinquanta), però aviat veurà que hi ha homes més joves que ell que el troben atractiu. Michael i Colin s’aniran trobant al llarg d’aquesta sèrie de vuit capítols, i la relació entre els dos anirà canviant a mesura que passa el temps. Al capdavall, no hi ha res com el temps per veure les coses amb distància i saber si allò que has fet ha estat la decisió més encertada o si la relació que has deixat enrere era tan bona com pensaves, millor o pitjor.

 

netflix desparejado

 

A la parella protagonista els acompanyen diversos personatges secundaris de nivell, com l’extravertida companya de feina de Michael (interpretada per Tisha Campbell-Martin), una clienta (Marcia Gay Harden) dels dos que vol vendre un luxós apartament a Manhattan després que el seu marit l’hagi abandonada, o els amics de Michael (Brooks Ashmanskas i Emerson Brooks). La sèrie porta la firma de Darren Star, creador de Sexo en Nueva York i Emily en París. De fet, és fàcil identificar la seva mà: en totes aquestes sèries hi ha cors trencats, bons amics i molt de luxe al seu voltant. Així és fàcil sentir-se identificat amb les històries que explica: a tots ens han trencat el cor alguna vegada i tots fantasiegem amb el luxe.

Amb aquesta fórmula infal·lible, aquest nou producte de Darren Star segurament tindrà una segona temporada. De fet, la història acaba de forma molt oberta, demanda una continuació. Seria estrany que no fos així, però amb Netflix tot és possible. La sèrie és entretinguda, té moments divertits i sap explotar els llocs comuns de les ruptures, especialment és interessant per a aquelles persones que encara creuen en l’amor per sempre i que la vida és més bonica quan s’està en parella.

Categories
LGTBISÈRIES
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES