‘Coma’, la minisèrie pòstuma de Tony Scott

Basada en la novel·la de Robin Cook i estrenada després de la mort d’un dels productors, la sèrie és un thriller mèdic

Joanma Tena. Barcelona


El passat agost una terrible notícia va sorprendre serièfils i cinèfils: Tony Scott, germà del famós director Ridley Scott (Alien, Gladiator), s’havia suïcidat llançant-se des d’un pont de Los Angeles. El cineasta, que sempre ha viscut a l’ombra del seu germà, molt més conegut que ell, es trobava en fase de postproducció de dues sèries al costat de Ridley: Un món sense fi, seqüela d’Els pilars de la terra, que també van produir els dos, i Coma, minisèrie de quatre episodis de quaranta minuts que s’ha emès ja als Estats Units al canal A&E i, a Espanya, a Calle 13.

Coma està basada en la novel·la homònima de Robin Cook, que ja va ser adaptada al cinema el 1978 per Michael Crichton, escriptor, guionista i director, autor de Jurassic Park. Coma ens porta a l’hospital Peachtree Memorial, on Susan Wheeler, una alumna de medicina a pràctiques i néta d’un famosíssim i difunt cirurgià, començarà a investigar antics casos al Memorial a causa d’una enorme onada de comes en pacients aparentment sans, descobrint així que tots els comatosos estan sent traslladats a l’hospital Jefferson, on ningú pot entrar sense una visita organitzada. Les sospites de Susan la portaran a destapar secrets sobre el seu avi, el Jefferson i el Memorial, secrets que des del primer moment amenaçaran amb acabar amb la seva vida i la dels del seu voltant.

Es tracta d’una minisèrie entretinguda que et manté en suspens fins arribar a un desenllaç que és, al meu parer, i desconec si fidel al llibre, una mica precipitat. El paper de Susan Wheeler, interpretat per Lauren Ambrose, la filla de la família Fisher a A dos metros bajo tierra, està molt ben interpretat, evolucionant molt mentalment des del principi fins al final, i a més és un plaer tornar a veure a la pèl-roja a la televisió, doncs, a excepció de Torchwood: Miracle Day, poques vegades més se l’havia tornat a veure a la petita pantalla. Coma també compta amb la presència d’una altra gran actriu, Geena Davis (Thelma i Louise), que interpreta la doctora Agnetta Lindquist, obsessionada per descobrir la manera de prevenir l’Alzheimer.

En definitiva, tenint tot el vent a favor per diversos factors com són el basar-se en un llibre de l’aclamat autor Robin Cook, combinar tema mèdic amb misteri i estrenar-la després de la mort d’un dels seus productors, la primera de les dues minisèries pòstumes de Tony Scott es porta un notable i aplana molt bé el camí perquè els seus seguidors s’uneixin a l’esperadíssima Un món sense fi, que als Estats Units s’acaba d’estrenar.

Categories
CINESÈRIES
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES