‘Los Bridgerton’, una sèrie d’època modernitzada i sensual

La sèrie de Netflix adapta els llibres de Julia Quinn que retraten una família aristocràtica anglesa del segle XIX
Los Bridgerton netflix

Patricia Tena. Barcelona


Netflix va donar als seus subscriptors el 25 de desembre un regal nadalenc que feia temps que esperaven: l’estrena de la sèrie dramàtica d’època que Shonda Rhimes (Anatomía de Grey) havia creat conjuntament amb Chris Van Dusen. Los Bridgerton relata la vida d’una família de l’aristocràcia anglesa formada per Lady Violet, una compassiva mare vídua, i els seus vuit fills Anthony, Benedict, Colin, Daphne, Eloise, Francesca, Gregory i Hyacinth.  La sèrie adapta la primera novel·la (El Duque y yo) d’una saga literària escrita per Julia Quinn i se centra en Daphne (Phoebe Dynevor), qui en 1813 debuta en el mercat matrimonial de l’alta noblesa.  La seva presentació en societat resulta immillorable, ja que la reina Carlota d’Anglaterra queda encisada pel seu encant i la defineix com «el diamant de la temporada.»

Però l’aparició d’una gaseta de xafarderies, signada per una misteriosa escriptora sota el pseudònim de Lady Whistledown, fa que comenci a perdre pretendents. Per posar-hi remei accepta la proposta de Simon Basset, el duc de Hastings, de simular un festeig que resulti beneficiós per a tots dos: ella tornarà a estar en el punt de mira i rebrà noves propostes de matrimoni i ell espantarà les mares que volen presentar-li a les seves filles, ja que té clar que mai es casarà. Com segurament ja haureu endevinat, aquest apropament fals a poc a poc deixarà de ser-ho.

Encara que en principi el plantejament pot semblar poc original, Los Bridgerton no deixa indiferent ningú. Els seus creadors han fet una volta al gènere i aposten per una adaptació més moderna i sensual. Als  seus balls sonen versions instrumentals de cançons de Maroon 5, Taylor Swift o Ariana Grande i el color de la pell no impedeix tenir un bon estatus social. El mateix duc és interpretat per Regé-Jean Page, un actor de família zimbabuesa, i la reina Charlotte per l’actriu Golda Rosheuvel; en la ficció el seu matrimoni amb el rei Jorge III va representar la clau i l’inici de la diversitat racial dins de l’alta societat. La sèrie també sorprèn per incloure escenes i converses sexuals que no són pròpies de les representacions del segle XIX a les quals estem acostumats, com la masturbació femenina o l’homosexualitat, però que no apareixen de forma decorativa sinó que serveixen per il·lustrar el viatge i l’evolució dels personatges, especialment de Daphne.

Los Bridgerton es podria definir com un còctel que beu de les novel·les de Jane Austen, però també de sèries com Anatomia de Grey, Outlander Gossip Girl, on -recordem- un personatge misteriós també feia públics els draps bruts dels rics. A priori pot semblar una barreja forçada, però si obriu la ment i accepteu que no és una sèrie d’època a l’ús, funciona a la perfecció. La química i les converses plenes d’enginy i ironia entre Daphne i Simon són motiu suficient per empassar-nos capítol rere capítol sense que ens n’adonem, però també compta amb una àmplia galeria de personatges secundaris dels quals volem saber-ne més. Entre ells hi són Eloise, la germana feminista de Daphne que recorda la Jo de Mujercitas; Anthony, el primogènit dels Bridgerton que està enamorat d’una cantant d’òpera, però sap que mai podrà casar-se amb ella;  Lady Whistledown (a qui posa veu l’eterna Mary Poppins, Julie Andrews), o la família veïna dels Bridgerton, els Featherington, que protagonitzen una subtrama pròpia i interessantíssima. En aquesta destaca especialment la matriarca, interpretada magistralment per Polly Walker, a qui molts recordem pel seu paper d’Atia a la sèrie d’HBO Roma.

Tenint en compte la bona acollida que han tingut aquests primers vuit episodis, que tenen una hora de durada, però que deixen amb ganes de molt més, és qüestió de temps que Netflix confirmi una segona temporada. Recordem que hi ha material per fer-ho, ja que la saga literària de Julia Quinn, publicada en castellà per Editorial Titania, està formada de moment per nou llibres: un dedicat a cadascun dels vuit germans  i un novè que recull històries de tots ells. Així que sembla que, afortunadament, tindrem Bridgerton per estona.

Categories
SÈRIES
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES