Una comèdia sobre l’amistat

Arriba al Teatre Gaudí ‘Amics íntims’, d’Ever Blanchet, una divertida comèdia sobre sexe, amistat i relacions humanes
WEB_AMICS_INTIMS_Marc_Insa_3 (1)

 

Maria Nunes. Barcelona / @mnunesal

Amics íntims és una comèdia d’Ever Blanchet plena d’humanitat que ens parla amb ironia i senzillesa de l’experiència afectiva de les persones. L’amistat, el sexe, les relacions de parella de llarga durada, la convivència,  les crisis vitals, els secrets… tots aquests temes hi tenen cabuda i hi són presentats amb una mirada intel·ligent, carregada d’humor i d’una ironia que cerca la complicitat de l’espectador.

Dirigida per Óscar Molina, l’obra ens mostra fragments de situacions de la vida quotidiana de quatre personatges -Clara i Crístian, Eulàlia i Òscar-, dues parelles d’amics que tenen una amistat des de fa molts anys.  Al llarg del temps, les fatigues de cada parella s’alimenten de l’energia de l’altra parella o d’una de les amigues o amic. En aquesta relació, creuen saber-ho tot l’un dels altres, però la realitat ens mostrarà que no és així, que potser no es coneixen tant… A banda d’aquestes dues parelles, els fills de la Clara i en Crístian també hi són presents a través de la veu en off de Daniel Cuello-Esparrell, i ens expliquen els conflictes generacionals que viu la família avui en dia. Conflictes que s’assemblen molt als del passat però que tenen valors estètics nous. S’hi parla molt de sexe i de les relacions de parella, sempre des de la ironia crítica, també de valors que el pas del temps modela a través de les crisis vitals que els personatges van patint, però que troben en l’amistat el puntal més sòlid de les relacions humanes.

La direcció d’Óscar Molina centra el treball en un muntatge sobri que posa de relleu els valors d’un text irònic que en cap moment pretén d’alliçonar, i, sobretot confia en el bon treball dels actors. Maria Clausó i Pep Ferrer interpreten la parella formada per Clara i Crístian, mentre que Rosa Cadafalch i Ferran Lahoz encarnen els papers del matrimoni format per Eulàlia i Òscar. Destaca sobretot la solidesa de les interpretacions de Rosa Cadafalch, amb una dicció impecable, i l’esplèndida vis còmica de Pep Ferrer. Sense efectismes, amb un fons musical ben triat, tots plegats, demostren que saben portar adequadament la mesura del ritme que exigeix el gènere de la comèdia.

Amics íntims és un espectacle divertit que ens recorda, amb una mirada carregada d’ironia i cinisme, la importància de la tolerància i la complicitat en les amistats. És molt d’agrair aquest teatre de proximitat, ben fet, sense artificis ni pretensions que es pot trobar en la cartellera al marge dels grans muntatges teatrals.

 

_________

Amics íntims / Teatre Gaudí Barcelona (C/Sant Antoni Maria Claret, 120) / Direcció d’Óscar Molina / Text d’Ever Blanchet / 80 minuts / 20 euros / / www.teatregaudibarcelona.com

Categories
ESCENA
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES